Kakva Atina, kakav Zagreb: Zbog ovoga je Beograd glavni centar na Balkanu (FOTO)
Foto: Stock

grad budućnosti

Kakva Atina, kakav Zagreb: Zbog ovoga je Beograd glavni centar na Balkanu (FOTO)

Mnogi glavni grad Srbije nisu zavoleli na osnovu građevina koje su videli u njemu, već zbog onoga što je ostalo u njihovim srcima, ono što su zauvek poneli iz srpske prestonice
Objavljeno: 17:34h
foto: FoNet

Takođe, u Beogradu se nalazi najviši pravoslavni hram na balkanu, Hram Svetog Save, visine 82 metra.

foto: Dragana Udovičić

Most na Adi najviši je most Balkanu i na svetu koji drži jedan pilon. O njegovoj izgradnji snimana je specijalna emisija koja se emitovala na jednom od najpopularnijih svetskih televizijskih kanala "Diskaveriju".

foto: FoNet

Kada je završena 2004. godine, Beogradska Arena bila je najveća arena zatvorenog tipa u celoj Evropi! Sa kapacitetom od 22.680 sedećih mesta i 25.223 mesta za ostale događaje. U njoj su do danas održani mnogi sportski događaji i koncerti svetskih muzičkih zvezda. Veća po kapacitetu jedino je arena u Antverpenu u Belgiji, koja je prestigla našu tek 2013. godine. Bez obzira na to Beogradska arena je i dalje najveća na Balkanu, bez ikakvog premca.

foto: Wikipedia

Poslednju deceniju Beograd je doživeo pravi kulturološki i turistički bum. Jednostavno postao je medijski centar zbivanja na Balkanu.

U njemu su se poslednjih godina održali brojni kongresni događaji, koncerti, festivali, i neke od najvećih i najpoznatijih žurki na svetu, a održavaju se i dalje.

Pre nekoliko godina, najuticajniji sajt za putovanja u svetu "Lonely Planet" proglasio je Beograd najboljim gradom za provod u svetu! Znači, ne Atinu, ne Zagreb, ne Ljubljanu već Beograd. Na toj listi, te godine, naš glavni grad je, verovali ili ne, iza sebe ostavio svetske metropole poput Dubaija, Toronta, Tel Aviva i Madrida.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.