ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZADARSKE ULICE! Poznat je i rok do koga moraju biti završeni!
Rekonstrukcija Skadarske ulice, Foto: Stefan Kojić

radovi

ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZADARSKE ULICE! Poznat je i rok do koga moraju biti završeni!

"Ovim bi se zaokružio posao koji obuhvata uređenja svih ulica koje gravitiraju ka Skadarskoj ulici, poput Zetske, Emilijana Josimovića, Simine i Strahinjića bana, a koje su već rekonstruisane", zaključio je Marjanović, dodaje se u saopštenju"

Objavljeno:

Završni radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice, na delu od Strahinjića bana do Simine, počeli su, a predviđeno je da budu završeni do 10. maja.

Radovi su počeli 29. januara, a prema rečima predsednika opštine Stari grad Radoslava Marjanovića, obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima.

Na tom potezu je, kaže, bilo najviše intervencija na instalacijama zbog čega su i primetna najveća oštećenja na kaldrmi.

"U ovoj fazi je predviđena i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana. Ova faza je tehnički najzahtevnija jer podrazumeva zamenu postojećih i izradu novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija, kao i izradu nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta i dodavanje zelenila", rekao je Marjanović, navodi se u saopštenju opštine Stari grad.

Istakao je da će obuhvaćenim radovima biti otklonjena sva oštećenja na koja su se žalili građani koji žive ili rade u toj ulici, kao i brojni posetioci i turisti Skadarlije.

"Nakon što se do sredine maja završe radovi u Skadarskoj ulici, započeće i radovi na rekonstrukciji dela Gospodar Jevremove, između Francuske i Skadarske, gde je takođe predviđena intervencija na instalacijama, zamena kolovoznog zastora i uređenje trotoara", najavio je Marjanović.

Dodao je da će radove obavljati više gradskih komunalnih preduzeća i da će se izvoditi pod kontrolom i uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

"Ovim bi se zaokružio posao koji obuhvata uređenja svih ulica koje gravitiraju ka Skadarskoj ulici, poput Zetske, Emilijana Josimovića, Simine i Strahinjića bana, a koje su već rekonstruisane", zaključio je Marjanović, dodaje se u saopštenju.

(Espreso / Tanjug )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.