NOVA GODINA U BEOGRADU: Mere se poštuju, zabeležen jedan prekršaj na Senjaku
Poštovanje propisanih mera, Foto: Tanjug/Oksana Toškić

20 EKIPA KOMUNALNE MILICIJE

NOVA GODINA U BEOGRADU: Mere se poštuju, zabeležen jedan prekršaj na Senjaku

''Molim građane da se strpe, biće Novih godina kada ćemo slaviti u onoj staroj atmosferi'', poručio je Radojičić

Objavljeno:

U Beogradu poštovanje propisanih mera protiv koronavirusa u novogodišnjoj noći kontroliše 20 ekipa Komunalne milicije koje od 18 sati intenzivno obilaze ugostiteljske objekte, a do 21 sata su zabeležile samo jedan prekršaj, u kafiću na Senjaku.

To je izjavio Ivan Divac, vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije, čija je patrola sa ekipom Tanjuga tokom večeri obilazila lokale u centralnim delovima grada.

Divac je rekao da su patrole kontrolisale poštovanje mera tokom celog dana, a da od 18 sati kontrolu vrše intenzivno jer, podseća, prema najnovijim merama ugostiteljski objekti danas i sutra mogu da rade do 18 sati.

Istakao je da je većina lokala tada bila zatvorena, ali da su do 18.30 sati zaticali nekoliko ljudi u pojedinim objektima koje su, dodao je, uz upozorenje zatvorili.

Rekao je da je jedan od drastičnijih primera bio oko 20.15 sati na Senjaku, gde je radio kafić u kome je bilo desetak gostiju, i dodao da je taj lokal, posle intevencije Komunalne milicije, zatvoren.

"Velika zahvalnost ugostiteljima, ali i građanima što su u ogromnoj meri, 99 odsto, ispoštovali sve mere Kriznog štaba i što je ovaj dan protekao bez problema. Nadam se da tako biti i u ostatku noći", rekao je Divac.

Precizirao je da je na terenu 20 patrola Komunalne milicije i podsetio da poštovanje propisanih mera kontrolišu i inspektori gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, kao i republički sanitarni inspektori.

Obišli su, kaže Divac, ključne lokacije - Beton halu, Trg Republike, knez Mihailovu ulicu, Ulicu Strahinjica Bana, Njegoševu, Ušće, Novi Beograd...

"Obilazimo, ali i postupamo po prijavama građana. Za sada nema mnogo takvih prijava, a posebno nema prijava za kršenje kućnog reda i žurke u stanovima", naveo je Divac.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić večeras se lično uverio kakva je situacija u centru prestonice i izrazio zadovoljstvo što u tom delu grada nije zabeležen nijedan prekršaj, kada je reč o ugostiteljskim objektima.

"Zadovoljni smo situacijom u centru grada i nadamo se da će tako ostati i u narednim satima'', rekao je Radojičić.

Apelovao je na građane da nastave da se pridržavaju mera u novogodišnjoj noći, da se ne okupljaju u većem broju i ne rizikuju da se inficiraju i zaraze svoje najbliže.

''Molim građane da se strpe, biće Novih godina kada ćemo slaviti u onoj staroj atmosferi'', poručio je Radojičić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.