DA LI SE BEOGRAD ZAKLJUČAVA ZA NOVU GODINU? Goran Vesić otkrio ono što sve građane prestonice kopka!
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

EPIdEMIOLOŠKE MERE

DA LI SE BEOGRAD ZAKLJUČAVA ZA NOVU GODINU? Goran Vesić otkrio ono što sve građane prestonice kopka!

Da je takva mera bila predložena mogu unapred da kažem da bi predstavnici Beograda bi bili protiv

Objavljeno:

Policijski čas kako za Novu godinu, tako i bilo kada, nije tema o kojoj se uopšte raspravljalo na kriznom štabu. Na sutrašnjoj sednici, koliko je nama iz Beograda poznato, raspravljaće se samo o uvođenju PCR testa za one koji dolaze iz inostranstva u Srbiju i da li postojeće mere koje važe do utorka treba produžiti ili ublažiti - kaže za Kurir Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

On navodi da uvođenje policijakog časa nikada niko nije predložio na sednicama kriznog štaba od ukidanja vanrednog stanja.

- Da je takva mera bila predložena mogu unapred da kažem da bi predstavnici Beograda bi bili protiv. Beograd je poštujući mišljenje Gradskog zavoda za javno zdravlje već otkazao sve javne manifestacije koje su trebalo da se održe tokom novogodišnjih praznika. Treba sprovoditi postojeće mere dosledno i poštovati savete epidemiologa, odnosno nositi maske i držati socijalnu distancu. Moramo da čuvamo javno zdravlje, ali život ne može da stane - kaže Vesić i "poziva sve građanke i građane Beograda da poštuju sve mere koje je usvojila Vlada i da tako čuvaju i sebe i druge".

Podsetimo, epidemiolozi iz krznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon izjavili su jutros da će se razgovarati i o uvođenju vanrednog stanja i policijskom času, odnosno zabrani kretanja. Kon je naveo da se na društvenim mrežama nude prostori za izdavanje za privatne žurke i proslave, što nije moguće iskontrolisati pa se razmišlja i o uvođenju zabrane kretanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.