DO JUČE STUDENTSKI DOM, DANAS KOVID BOLNICA: Direktor potvrdio, 15 trokrevetnih soba spremno za ZARAŽENE AKADEMCE!
Dom pretvoren u Kovid bolnicu, Foto: Tamara Trajković, Nebojša Mandić, Sonja Spasić

Korona

DO JUČE STUDENTSKI DOM, DANAS KOVID BOLNICA: Direktor potvrdio, 15 trokrevetnih soba spremno za ZARAŽENE AKADEMCE!

11 akademaca čeka rezultate testiranja, a 45 kreveta je namenjeno za zaražene

Objavljeno:

Hostel u studentskom domu "Kralj Aleksandar I" pretvoren je u kovid bolnicu gde se leče studenti sa blažom kliničkom slikom ili bez simptoma, kaže direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić.

On je za TV Pink naveo da je 11 soba opredeljeno za studente sa sumnjom na kovid 19, koji čekaju rezultate testiranja, a da je 15 trokrevetnih soba namenjeno za zaražene akademce.

- Od 24. novembra hostel u studentskom domu "Kralj Aleksandar I" pretvoren je u kovid bolnicu. Dom Lola ima poseban ulaz i funkcioniše posebno i normalno - rekao je Minić i dodao da je za privremenu bolnicu nadležna Studentska poliklinika.

Studentima se, kako je rekao, doprema hrana do vrata od soba, kako bi se izbeglo širenje zaraze.

Minić je apelovao na studente da se, čim osete simptome, jave respiratornoj ambulanti Studenske poliklinike koja dežura 24 sata u Prome Mateje 29.

Navodi da određeni broj studenata koji su bez simptoma ili sa blažim simptomima odlaze svojim kućama u mesta prebivališta, a deo njih vreme u izolaciji provodi i u privremenom smeštaju kod rodbine, prijatelja.

Prema instrukcijama Studentske poliklinike studenti kod kojih je prošlo više od 14 dana od zaražavanja, vraćaju se u studentske domove, samo uz potvrdu Studentske poliklinike.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.