10 najopasnijih raskrsnica u Beogradu! Jezivo su riskantne!
Foto: Stefan Jokić, Dragana Udovičić

čuvajte glave!

10 najopasnijih raskrsnica u Beogradu! Jezivo su riskantne!

Kad se pogleda unazad, godinama je na istim mestima u prestonici bilo najviše udesa
Objavljeno: 12:36h

Sumirajući gde se u poslednjih nekoliko godina događalo najviše saobraćajnih udesa (nekad i 5 mesečno) došli smo do nekih kritičnih tačaka u Beogradu na kojima morate biti jako oprezni.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da li je u pitanju neispravnost semafora, nepreglednost ili nešto sasvim treće, na ovim mestima nikako ne može da pažnje bude na odmet!

Stoga, pamet u glavu!

Jedna od najkritičnijih raskrsnica u Beogradu, konkretno na Novom Beogradu je raskrsnica Bulevara Milutina Milankovića i Omladinskih brigada. Baš ovde je u subotu 20. avgusta ove godine poginuo vozač pikapa nakon što se sudario s autobusom 68. Da je ovo jedna od najcrnjih tačaka u Beogradu potvrdio nam je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

- Tokom godine na toj raskrnici se dogodi više od 20 saobraćajnih nesreća. Računajte da je to broj prijavljenih nezgoda, a ko zna koliko je neprijavljenih sudara, posle kojih su se vozači "dogovorili" i razišli, a da udes nikom nisu prijavili. Od tih 20 nesreća na ovoj raskrsnici nekoliko je završeno, nažalost sa smtnim ishodom.

foto: Google street view printscreen

- Evidento je da ovde ljudi ginu. Pitanje je šta će grad Beograd uraditi po tom pitanju jer se definitovno nešto mora preduzeti. Da li će se postaviti kamere, da li će se napraviti kružni tok, ne znam, ali je na nadležnima da reaguju - rekao je Okanović.

Ovo nije jedina kritična tačka na Novom Beogradu, ali i u drugim opštinama. Istraživali smo koje su još ulice opasne, i na kojima morate obratiti posebnu pažnju dok vozite automobil njima.

Ugao Bulevara Nikole Tesle i Ušća

foto: Google street view printscreen

Uključenje iz Ruske ulice u Bulevar Vojvode Putnika kod Sajma

foto: Google street view printscreen

Raskrsnica Bulevara despota Stefana i Mije Kovačevića kod policijske stanice Palilula

foto: Google street view printscreen

Uključenje iz Dušana Vukasovića u bloku 61 u ulicu Jurija Gagarina

foto: Google street view printscreen
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.