GORAN VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE AUTOBUSKE STANICE: Imaće 42 odlazna i 20 dolaznih perona
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

NOVI BEOGRAD

GORAN VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE AUTOBUSKE STANICE: Imaće 42 odlazna i 20 dolaznih perona

Pojasnio je da će nova autobuska stanica biti integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i da će zajedno činiti jedinstvenu celinu

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, kao je rekao, biti završeni do kraja sledeće godine.

- Grad Beograd skoro 50 godina pokušava da izgradi novu autobusku stanicu. Toliko je vremena prošlo od 70-ih godina prošlog veka kada je ovaj prostor određen za novu autobusku stanicu i nikako da je dobijemo - rekao je Vesić.

Dodao da se i tada, pre 50 godina, znalo da autobuska stanica u starom delu grada nije uslovna, nema dovoljno kapaciteta za sve autobuse, zagušuje saobraćaj i nema upotrebnu dozvolu.

Pojasnio je da će nova autobuska stanica biti integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i da će zajedno činiti jedinstvenu celinu.

Naveo je da će nova autobuska stanica imati 42 odlazna i 20 dolaznih perona, kao i 18 perona za turističke autobuse koji će, dodao je, prvi put polaziti sa autobuske stanice, a ne iz različitih delova grada.

Imaće, dodao je, staničnu zgradu površine 25.000 kvadratnih metara u kojoj će biti svi sadržaji neophodni putnicima - restorani, kafići, banke...

Takođe, rekao je da će nova autobuska stanica imati i garažu sa više od 200 parking mesta, veliku taksi stanicu i stanični trg.

БЕОГРАД КРАЈЕМ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ДОБИЈА НОВУ АУТОБУСКУ СТАНИЦУ Обишао сам данас радове на изградњи нове аутобуске станице...

Posted by Горан Весић on Четвртак, 03. децембар 2020.

- Konačno će Beograd dobiti autobusku stanicu koja će biti u skladu sa svim standardima - rekao je Vesić i dodao da će na ovaj način saobraćajno biti rasterećen stari deo grada, posebno Bulevar vojvode Mišića.

Vesić je podsetio da se autobuska stanica gradi kroz javno - privatno partnerstvo Grada Beograda i kompanije BAS i dodao da će u njoj biti smešten i Centar za upravljanje saobraćajem grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio partnerima iz kompanije BAS koji, kako kaze, vredno rade na novoj autobuskoj stanici.

- Ovo je zajednički projekat, mi smo dali zemlju i gradimo okolnu infrastrukturu, a oni autobusku stanicu i ovo je primer kako jedna privatna kompanija može zajedno sa Skupštinom grada da uradi nešto dobro za sve građane prestonice - rekao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.