KBC ZVEZDARA: Za 4 dana potrošeno je 6 tona kiseonika! KAPACITETI SU DOVEDENI DO MAKSIMUMA!
KBC Zvezdara, Foto: Printscreen/Google maps

TRENUTNA SITUACIJA

KBC ZVEZDARA: Za 4 dana potrošeno je 6 tona kiseonika! KAPACITETI SU DOVEDENI DO MAKSIMUMA!

Većina pacijenata zahteva kiseoničku terapiju, koja je u našoj ustanovi obezbedjena svim pacijentima...

Objavljeno:

U KBC Zvezdara hospitalizovana su 404 pacijenta, od kojih je 50 na intenzivnoj nezi, a 22 najteža pacijenta su intubirana, dok su ostali na određenim vidovima neinvazivne ventilacije, rekao je danas direktor tog kliničko-bolničkog centra dr Petar Svorcan.

Svorcan je istakao da su kapaciteti ustanove dovedeni do maksimuma, odnosno da se svaki dan primi onoliko pacijenata koliko se i otpusti, a primera radi, juče je zabeležno 38 prijema, dok je 37 pacijenata otpušteno.

- Dominira izuzetno teška klinička slika i većina pacijenata koja se prima u poslednjih nekoliko dana, su sa teškom klinickom slikom, što se vidi i kroz potrošnju kiseonika na dnevnom nivou - rekao je Svorcan.

Prema njegovim rečima, u poslednja četiri dana potrošnja kiseonika je bila preko 6 tona, a jedan dan čak i na na tehničkoj granici od 7 tona, što je bolnici dovoljno za pola godine u non kovid režimu.

- Većina pacijenata zahteva kiseoničku terapiju, koja je u našoj ustanovi obezbedjena svim pacijentima, i nikada se nije desilo da je pacijent ostao bez kreveta, kiseonika, respiratora, ako mu je bio potreban - rekao je Svorcan nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.