VESIĆ: Naplaćivaće se visoke kazne, u Beogradu će biti između 400 i 500 KOMUNALACA I POLICAJACA!
Vesić, Foto: Beta/društvo

jasan!

VESIĆ: Naplaćivaće se visoke kazne, u Beogradu će biti između 400 i 500 KOMUNALACA I POLICAJACA!

Kontrole fokusirane na objekte koji već krše propise, u kontroli skoro 500 sanitarnih i komunalnih inspektora i milicajaca

Objavljeno:

U Beogradu će između 400 i 500 sanitarnih i komunalnih inspektora i milicajaca vršiti kontrolu sprovođenja mera u ugostiteljskim objektima, koja će najviše biti usredsređena na objekte koji već krše propise, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Kontrola će biti fokusirana prvenstveno na one koji krše propise, noćne klubove i lokale koji nisu poštovali ni radno vreme do 23 sata. Nećemo dozvoliti da ta mesta budu leglo zaraze i da zbog takvih ispaštaju svi drugi ugostitelji", rekao je Vesić za TV Prva, saopštila Gradska uprava.

Od danas stupaju na snagu nove epidemiološke mere koje podrazumevaju da ugostiteljski objekti ne rade od 21 čas do pet časova ujutro.

Do sada su kontrolu poštovanja mera mogli da rade samo sanitarni inspektori, kojih je na teritoriji Srbije bilo 140, a u Beogradu samo dvanaest.

"Kontrola će sada sigurno biti efikasnija", istakao je Vesić.

On je naveo i da je izmenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućeno da se objekti koji krše mere zatvore, kao i da se naplate visoke kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.