VESIĆ DONEO DORUČAK RADNICIMA NA SAVSKOM TRGU: Obratio im se OVIM REČIMA
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Foto: Aleksandra Čolić

OBRATIO IM SE

VESIĆ DONEO DORUČAK RADNICIMA NA SAVSKOM TRGU: Obratio im se OVIM REČIMA

Vesić je radnicima koji rade na uređenju trga, ali i onima iz Moskve koji rade na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji doneo doručak što je ujedno bila i prilika za razgovor o važnosti i značaju posla koji rade

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike na Savskom trgu i zahvalio im jer, kako je istakao, rade veliki posao za Srbiju i istoriju.

Vesić je radnicima koji rade na uređenju trga, ali i onima iz Moskve koji rade na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji doneo doručak što je ujedno bila i prilika za razgovor o važnosti i značaju posla koji rade.

"Ovaj trg i spomenik će ovde ostati vekovima i svi ćemo biti ponosni zato što smo učestvovali u tome. Svako od nas je dao neki svoj doprinos i jednog dana ćemo sa ponosom moći da kažemo da smo učestvovali u tome da Srbija posle više od 800 godina dobije spomenik Stefanu Nemanji i divno uređen trg", rekao je Vesić.

Naveo je da je statua Stefana Nemanje postavljena i dodao da se spomenik od utorka više neće moći videti jer će potpuno biti zatvoren skelom unutar koje će se izvoditi radovi.

"Prvo će se raditi na poliranju, pa na patiniranju kako bi sve bilo gotovo do sredine decembra i spomenik potpuno završen", rekao je Vesić.

Podsetio je da se na Savskom trgu gradi nova kanalizaciona crpna stanica, navodeći da je noćas izlivena ploča tako da je ta stanica građevinski završena.

"Sada ćemo moći da krenemo da radimo popločavanje trga, a oprema će se tokom narednih mesec i po dana unositi u kanalizacionu crpnu stanicu kako bi ona počela sa probnim radom već u decembru i preuzela funkciju koju je imala prethodna kanalizaciona crpna stanica", pojasnio je Vesić.

Precizirao je da je do sada na Savskom trgu zasađeno 120 novih stabala, a da će ih ukupno biti oko 250.

Naveo je da se u jednoj ulici u blizini, prema Balkanskoj ulici, trenutno uređuje urbani džep i da su tokom radova pronađene kocke stare duže od jednog veka koje će, dodao je, biti očišćene i postavljene oko samog spomenika Stefanu Nemanji.

"Umesto da budu tamo, sakrivene, sada će biti oko samog spomenika i dodatno ga ulepšati", rekao je Vesić.

Zahvalio je svim radnicima na Savskom trgu i istakao da nikakvom platom ne može da se plati posao koji rade jer je to, istakao je, veliki posao koji se radi za Srbiju i istoriju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.