OVE DVE SRPKINJE SU STRAH I TREPET ZA ŠTETOČINE: Obavljaju posao koji ODBIJAJU MNOGI MUŠKARCI!
Koleginice, Tijana i Jelena, Foto: Printscreen RTS

hrabre

OVE DVE SRPKINJE SU STRAH I TREPET ZA ŠTETOČINE: Obavljaju posao koji ODBIJAJU MNOGI MUŠKARCI!

Nekome bi to moglo zvučati kao grozan posao, međutim Tijana kaže da ga one ne doživljavaju tako, naprotiv

Objavljeno:

Da više ne postoji podela na muške i ženske poslove potvrđuje i primer Tijane Šobote i Jelene Matić koje rade u Gradskoj čistoći na poslovima uništavanja štetočina.

Posle srednje medicinske Tijana Šobota je završila Visoku poslovnu školu. Njena koleginica, Jelena Matić, po struci je laboratorijski tehničar. Malo kome bi palo na pamet da će im se životni putevi ukrstiti i da će postati koleginice na poslu koji se kod nas smatra isključivo muškim zanimanjem, piše RTS.

Rade na poslovima dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije. Znači da se bore protiv svih onih napasnika od komaraca do glodara.

„Na primer, kada radimo deratizaciju, dolazimo na posao u 7 sati. Uzimamo preparat sa kojim ćemo raditi. Obavimo kratak monitoring. Zatim postavljamo te preparate u aktivne rupe, žarišta ili potencijalna žarišta. Postavljamo obaveštenja da građani znaju da je u tom predelu obavljena deratizacija. I to je to“, navodi Jelena.

Nekome bi to moglo zvučati kao grozan posao, međutim Tijana kaže da ga one ne doživljavaju tako, naprotiv.

„Možda se čini da je grozno i da samo muškarci rade taj posao, ali eto, rade ga i žene i to vrlo uspešno. Nas su jako dobro prihvatile kolege. Mi smo super tim i super obavljamo posao. Kada ljudi vide da su došle dve žene umesto dva muškarca, nekako se oduševe“, dodaje Tijana u razgovoru za RTS.

Kolege su, očekivano, u početku ipak bile malo sumnjičave, ali kada su se uverili da one to sa uspehom obavljaju, da brzo uče i napreduju i da rade, možda, i bolje od njih više nije bilo prepreka da ih potpuno prihvate.

Sebe i u budućnosti vide u Gradskoj čistoći, pre svega u sektoru ekologije i unapređenja životne sredine. Nadaju se unapređenju i dodatnoj edukaciji. Svesne su da ništa ne može preko noći da se ostvari, ali su spremne i rešene da se profesionalno usavršavaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.