RADOJČIĆ: Šokiran sam i zgrožen scenama brutalnog nasilja iz dragog i bliskog Beča!
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Foto: Beta/Miloš Miškov

oglasio se i on

RADOJČIĆ: Šokiran sam i zgrožen scenama brutalnog nasilja iz dragog i bliskog Beča!

Beograd je uz Beč!

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uputio je svom kolegi, gradonačelniku Beča Mihaelu Ludvigu, kao i građanima, poruku saučešća i podrške povodom serije napada koji su se sinoć dogodili u prestonici Austrije.

"Šokiran sam i zgrožen scenama brutalnog nasilja i terorizma, koje nam stižu iz dragog i bliskog Beča", navodi se u Radojičićevom pismu.

Kako je naveo, jedan od najlepših gradova na svetu, šampion po kvalitetu života građana i mesto koje asocira na najuzvišeniju kulturu i umetnost, noćas je bio poprište užasnih zločina i bezumnog divljanja ubica.

Radojičić je istakao da su Beograd i Beč gradovi koji se neprestano zalažu za mir, razumevanje i demokratiju, te da se zato ne sme dozvoliti da nas oni koji ne biraju sredstva, osujete u stvaranju boljeg sveta za sve naše stanovnike.

On je napomenuo da Beograd i Beč ne vezuju samo nedavno potpisani sporazumi, veliki broj Srba koji tamo žive i zajednička istorija, već pre svega integritet i borba za zajedničke, evropske vrednosti.

"Gradonačelniku Ludvigu, mom divnom domaćinu koji me je ugostio više puta, građanima Beča i cele Austrije upućujem poruku najdubljeg saučešća zbog izgubljenih života", napisao je Radojičić.

On je naglasio da će Beograd i Beograđani biti tu da pruže svaku moguću podršku bratskim gradovima u teškim trenucima kao što je ovaj, te da će biti nepokolebljivi i jaki u odbrani svojih sloboda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.