CVETNI TRG DOBIJA FONTANU: Vesić najavio početak radova, evo kada će biti završena!
Vesić najavio početak radova, Foto: Printscreen/RTS

UREĐENJE BEOGRADA

CVETNI TRG DOBIJA FONTANU: Vesić najavio početak radova, evo kada će biti završena!

On je dodao da će fontana biti prelivna, a režim rada predviđa mogućnost podešavanja visine mlazeva od 30 do 120 centimetara

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su počeli pripremni radovi za izgradnju fontane na platou kod Cvetnog trga i da će ona biti završena do kraja februara u zavisnosti od vremenskih uslova.

Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da je investitor Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a donator kompanija "Vodavoda" d.o.o. Mionica.

"Fontana će biti površine četrdeset kvadratnih metara i biće sastavljena od dve celine. Jedna je plato s vertikalnim mlazevima između kojih može i da se prolazi, a druga se sastoji od kamenih kubusa i pet malih bazena različitih dimenzija sa plitkom vodom", rekao je Vesić.

On je dodao da će fontana biti prelivna, a režim rada predviđa mogućnost podešavanja visine mlazeva od 30 do 120 centimetara.

Vesić je posebno naglasio da će se fontana nalaziti isključivo na betonskom delu Cvetnog trga, tako da neće biti ugroženo drveće i postojeća zelena površina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.