EVO ZAŠTO VAM STALNO ULAZI KONTROLA! Bus plus okupirao OVAJ DEO GRADA, a biće ih sve više!
Bus plus kontrola, Foto: Nemanja Pančić

bus plus

EVO ZAŠTO VAM STALNO ULAZI KONTROLA! Bus plus okupirao OVAJ DEO GRADA, a biće ih sve više!

Zato se dogodi da u jedno vozilo sugrađanima u toku vožnje uđu i po tri kontrole.

Objavljeno:

Kontrolori "Bus plusa" ovih dana su okupirali Novi Beograd. Na linijama koje opslužuju blokove kontrolišu vozne isprave, ali i obučavaju nove kolege.

Iako ugovor sa "Apeksom" ističe krajem godine, pošto je u septembru produžen, novi kontrolori se ipak upošljavaju.

Svakog dana kontrolori dobijaju naređenje i planove koji deo grada će kontrolisati. U skladu sa planom, od jutra do mraka kontrolišu linije za koje su dobili zaduženje tog dana ili nedelje. Zato se dogodi da u jedno vozilo sugrađanima u toku vožnje uđu i po tri kontrole.

Unapređenja sistema

Nova studija Saobraćajnog fakulteta je pokazala da sistem mora biti unapređen baš u segmentu kontrole. To se pre svega odnosi na način utuživanja korisnika i na unapređenje sistema realizacije i naplate kazni putnicima bez karte.

Zanimljivo je i to da je sistem "Bus plus", prema podacima datim u okviru predloga o projektu javno-privatnog partnerstva za održavanje sistema za naplatu karata, u određenim periodima bilo angažovano i 900 kontrolora iako je ugovorom traženo 200!

- Broj kontrolora mora da se održava na određenom broju, poštujući odredbe ugovora između Grada i kompanije "Apeks". Inače, posao kontrolora je veoma težak i ljudi koji ga obavljaju svakodnevno su pod velikim pritiskom, pa je zbog toga velika i njihova fluktuacija. Zbog navedenog, prinuđeni smo da mesečno zapošljavamo u proseku oko pet novih kontrolora i samim tim se održava i obuka novozaposlenih - kažu u "Apeksu".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.