KIKINĐANI PRAVE NAJBOLJI AJVAR U SRBIJI: Završena sedma sezona karavana Izađi mi na teglu
Izađi mi na teglu, Foto: Live production

oni su najbolji

KIKINĐANI PRAVE NAJBOLJI AJVAR U SRBIJI: Završena sedma sezona karavana Izađi mi na teglu

Ispred Grada Beograda, kao domaćina velikog finala, obratio se pomoćnik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović

Objavljeno:

Juče je u blizini Ade Ciganlije uspešno održano finalno takmičenje u gastronomskog karavana „Izađi mi na teglu“ u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF), a uz značajnu institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministartva poljoprivrede.

Ispred Grada Beograda, kao domaćina velikog finala, obratio se pomoćnik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović koji je takmičarima poželeo sreću i proglasio manifestaciju otvorenom.

foto: Live Production

Nakon celodnevne „borbe varjačama“ titula najboljih ajvara majstora sedme sezone karavana „Izađi mi na teglu“, nakon Leskovca, Bele Palanke, Kovačice, Kanjiže, Brusa i Kuršumlije otišla je u Grad Kikindu. Pobedu je odnela sjajna ekipa Udruženja žena „Jedinstvo“ iz Kikinde čija je predvodnica, Nada Turudija krunisana za kraljicu ajvara 2020. godine.

U oštroj konkurenciji drugo mesto pripalo je ekipi „Zimonjićanke“ iz Velebita (Kanjiža), dok je treće mesto osvojila ekipa „Crveni krst“ iz Kuršumlije.

Članovi stručnog žirija, koji su svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara „World Chef“ i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane, imali su težak zadatak ali kako kažu prva tri mesta su se odmah izdvojila zbog izuzetnog balansa ukusa dok su ostali uzorci imali po neku manu.

1 / 3 Foto: Live Production

Nakon završene sedme sezone, karavan je obišao čak 170 gradova, napunio preko 35.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 800.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih sedam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media