VESIĆ: Investicija sada ima 10 puta više nego u vreme Đilasa
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Foto: RTS printscreen

ODGOVORIO NA PRIMEDBE

VESIĆ: Investicija sada ima 10 puta više nego u vreme Đilasa

Predstavnici SzS-a, koji bojkotuju rad gradskog parlamenta, upozorili su danas na konferenciji za medije ispred Sava Centra da grad štedi na investicijama i projektima u gradu

Objavljeno: 13:49h

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, odgovarajući na primedbe odbornika Skupštine grada Beograda SzS-a da nije pametno štedeti na investicijama, kazao je da investicija u prestonici Srbije ima 10 puta više nego u vreme dok je Beograd vodio Dragan Đilas.

Predstavnici SzS-a, koji bojkotuju rad gradskog parlamenta, upozorili su danas na konferenciji za medije ispred Sava Centra da grad štedi na investicijama i projektima u gradu i da će se to obiti Beograđanima o glavu.

Vesić je istakao da će za kanalizaciju u Borči za koju je odvojeno 55 miliona evra, a za šta je uzet kredit EIB-a, biti raspisan tender u decembru, dok će za izgradnju fabrike za preradu voda tender biti raspisan u novembru i dodao da to što stavljaju primedbu na to rade jer su neznalice i ne znaju da čitaju budžet u kojem se i ne spominju krediti.

"Njima nije palo na pamet da izgrade kanalizaciju u Borči, građani u Borči nisu imali kanalizaciju ni 2012., ni 2005, 2009. godine, pa ih nije bilo sramota da ne izgrade, a onda mi uzmemo kredit, završimo projekte, raspisujemo tender i onda kaže neki pametnjaković da mi nećemo početi ove godine da gradimo", ispričao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika kaže i da je Nikola Jovanović, koji je danas podneo ostavku na mesto šefa odborničke grupe SzS-a, pred prošlu sednicu „mahao“ papirima sa kojima je hteo da dokaže da nema para za autobusku stanicu, a da u stvari se radi autobuska stanica kroz javno-privatno partnerstvo sa BAS-om i da zato tih sredstava nema u budžetu, jer grad radi samo okolne saobraćajnice.

Govoreći o investicijama u prestonici Srbije, Vesić je podsetio da se radi Bulevar patrijarha Pavla koji je deo unutrašnje obilaznice Beograda, a koji će spojiti Banjicu sa mostom na Adi, zatim da se projektuje proširenje od naselja Stepa Stepanović prema autoputu, da se završava obilaznica oko Beograda.

Takođe, Vesić je naveo i da su oni za vreme Dragana Đilasa samo mogli da sanjaju o 11 novih vrtića u jednoj godini, što će Grad Beograd finansirati ove godine, kao i da sadašnja gradska vlast gradi fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu.

"Imamo 100 direktnih izliva kanalizacije u Savu i Dunav, godišnje sipamo u te reke fekalije u zapremini od 60.000 olimpijskih bazena. Ssto Djilasu nije palo na pamet da gradi fabriku otpadnih voda", naglasio je Vesić.

Dodao je da je završena eksproprijacija i da počinje da se radi na izgradnji toplovoda Obrenovac - Beograd, počinje da se radi kanalizacija u Jajincima sledeće godine, radi se Kumodraški kolektor, radi se regionalni vodovod...

"Ljudi za vreme Dragana Đilasa nisu imali vodu u Grockoj, a onda se on našao pametan da priča o tome. A on u svojim kućama ima vodu. Sskola u Leštanima koju smo sada završili, imala je poljski toalet do pre 500 dana dok nismo počeli da radimo školu. Nisam siguran da Djilas u svojim kućama ima poljski toalet i nije ga bilo briga za decu u Leštanima, a danas ta deca imaju najmoderniju školu u Beogradu", ispričao je zamenik gradonačelnika.

Odgovarajući na primedbu odbornika Građanskog demokratskog foruma Radeta Veljanovskog zašto rebalans budžeta ne stupi na snagu u roku od osam dana, Vesić je kazao da će rebalans stupiti na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku kako se uvek i radilo.

Odgovarajući na primedbu o decentralizaciji opština, Vesić je kazao da je obim gradskog budžeta sada veći za 40 miliona evra nego što je bio 2012. godine i da je to u smislu novca decentralizacija makar što se tiče novca.

"Ne kažem da je dovoljno i da ne treba da bude više. Planirano je da povećanjem budžeta to bude više'', kazao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.