KUĆA IZ PRESUDE NE POSTOJI, A ONI IH IZBACUJU: Izvršitelji će u sredu pokuštati da isele Voju i njegovu PORODICU!
Vojislav Vuksanović, Foto: Stefan Kojić, Espreso.co.rs

nema logike

KUĆA IZ PRESUDE NE POSTOJI, A ONI IH IZBACUJU: Izvršitelji će u sredu pokuštati da isele Voju i njegovu PORODICU!

Članu Krova nad glavom, Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

U sredu 30.09.2020. godine je zakazano izvršenje porodici Vuksanović, iako ne postoji objekat izvršenja iz sudske presude.

Naime, članu Krova nad glavom Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji.

Izvršiteljka M.D. zakazala je iseljenje porodici Vuksanović za 30. septembar, a u zaključku je navela da će na samom izvršenju prisustvovati veštaci građevinske i geodetske struke sa ciljem da pomognu identifikaciji predmeta izvršenja.

foto: Espreso.co.rs

Nekoliko veštačenja sudskih veštaka već postoji, jedno u kome je navedeno da se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, a i veštačenje iz koga se vidi da je predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, srušen.

foto: Espreso.co.rs

Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih je predmet izvršenja.

Na pomenutoj adresi živi pet osoba. Voja, njegov otac i majka, brat i baka.

- Osećamo se maltretirano i pod stresom jer neko uporno pokušava da izvrši pritisak tako što nam preti otimanjem doma, izvršavanjem neizvršive presude. Da ova presuda ne može da se sprovede su mi govorili i drugi izvršitelji kada smo razgovarali, a sve je vidljivo i golim okom. Presuda se odnosi na kuću koja ne postoji 20 godina, ali čak nije ni to važno, jer je sama izreka presude nejasna i uopšte nije objašnjeno na koji objekat se odnosi jer ih na adresi ima više, ispričao je Voja za Espreso.co.rs.

Kako je dodao, poverioci su odlučili da se ne pojave na prethodnom izvršenju i po zakonu treba da se obustavi postupak.

- Sve ovo govori da je izvršenje nelegalno i da ne može da se sprovede. Ja verujem da to jasno vidi i izvršiteljka, ali je sporan momenat što zakazuje izvršenje i identifikaciju isti dan, a jasno je iz dokumentacije da predmet izvršenja ne postoji, to je potvrdio i sudski veštak u novom nalazu od pre par dana. Što se mog slučaja tiče ovo svakako ne može zakonski da se sprovede ni u redovnim okolnostima, ali jeste čudno generalno da izvršitelji rade dok svakoga dana slušamo o tome kako korona i dalje vreba i kako je pitanje dana kada će se iz okolnih zemalja preliti kod nas. Mediji ponovo govore o mogućnošću zatvaranja u kuće, a do tada domovi se normalno oduzimaju ljudima, priča Vojislav.

foto: Espreso.co.rs

- Na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već samo zgrade, naveli su iz Združene akcije, "Krov nad glavom" dodavši:

Porodica Vuksanović je na ovaj način godinama izložena maltretiranju, neizvesnosti i stresu, jer presuda ne može da se izvrši, a poverioci koriste javne izvršitelje kako bi vršili pritisak u njihovu korist. Prva izvršiteljka nije uspela da izvrši presudu, a onda su angažovali M.D., kojoj nije prvi put da preuzima predmete, koje drugi izvršitelji ne mogu da sprovedu.

Snežana Vuksanović
Snežana Vuksanovićfoto: Espreso.co.rs

Ona umesto da prvo proveri da li uopšte postoji objekat izvršenja, zakazuje isto i pored toga što „kuća“ koja se navodi u njenom zaključku ne postoji ni u katastru.

Vlasništvo nad novim objektom je trenutno predmet odlučivanja Višeg suda u Beogradu, a poverioci pokušavaju da na svaki način sprovedu neizvršivu presudu kako bi izbegli bilo kakvo iznošenje dokaza i uzeli objekat u kom porodica živi sada već 90 godina, naveli su iz ove organizacije.

foto: Espreso.co.rs

Ono što je novo jeste to da je sudski veštak građevinske struke završio novo veštačenje 25.09.2020 u kome se bavio identifikacijom kuće iz sudske presude.

Zaključio je da se ne može identifikovati kuća na adresi Prilepska 7, jer su na katastarskoj parceli na toj adresi upisane dve zgrade, a nijedan objekat po opisu ne odgovara onom iz sudske presude.

foto: Espreso.co.rs

Advokat porodice Vuksanović je poslao novo veštačenje izvršiteljki uz zahtev za obustavu izvršnog postupka u skladu sa zakonom.

Veštačenje je dostavljeno i Policijskoj upravi Savski venac od koje je izvršiteljka tražila asistenciju uz napomenu da ne postoji objekat izvršenja i da bi svaki pokušaj obijanja ili uzimanja objekata koji se trenutno nalaze na toj adresi bio nezakonito i krivično delo, jer ne postoji presuda za objekte koji se na adresi nalaze.

foto: Espreso.co.rs

Vojislav Vuksanović, aktivista Krova je pozvao i organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se pojave na ovom izvršenju.

Združena akcija Krov nad glavom u dogovoru sa porodicom Vuksanović neće ometati izvršitelja koji mora po zakonu da priđe na navedenu adresu i konstatuje da ne postoji predmet izvršenja i postupi po zakonu tako što će izvršenje obustaviti i time okončati višegodišnje maltretiranje porodice Vuksanović, čiji dom u kom žive 90 godina neko pokušava da otme na osnovu presude za nepostojeći objekat, što je sada još jednom dokazano u veštačenju.

Podsećamo, prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019. godine i tada je izvršiteljka odustala jer se na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci.

U zaključku je tada napisala da nema zakonskih uslova da izvrši presudu, jer se nisu pojavili izvršni poverioci koji treba da preuzmu nepokretnost.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.