VAŽNE TEME PRED ODBORNICIMA: Danas sednica Skupštine Beograda
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

REBALANS PRE SVEGA

VAŽNE TEME PRED ODBORNICIMA: Danas sednica Skupštine Beograda

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika trojici nekadašnjih gradonačelnika Beograda - Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću

Objavljeno: 07:11h

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana danas, i ovog puta zbog epidemije virusa korona, u Centru "Sava", a pred odbornicima će se naći još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta, odluke o izgradnji dodatnih vrtića, kao i one o podizanju spomenika trojici bivših gradonačelnika.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević ranije je za Tanjug rekao da budžet grada, prema najnovijem rebalansu, iznosi 110 milijardi dinara, i da je za oko 850 miliona dinara veći nego rebalans iz aprila, kada je počela epidemija virusa korona.

Dodao je da dosadašnja socijalna davanja ostaju na istom nivou, da je veći deo novca predviđen za dečju zašitu i orbazovanje i da će nastaviti sa finansiranjem boravka svakog deteta i u privatnim i u državnim vrtićima.

Uz to, uz započetu gradnju šest vrtića, biće doneta odluka o izgradnju još četiri, pa će biti izgrađeno ukupno 10 novih obdaništa u u narednom periodu, i to u 10 opština po jedan.

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika trojici nekadašnjih gradonačelnika Beograda - Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornici će odlučivati o bratimljenju Beograda i Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

Među predlozima urbanističkih planova, dva se odnose na "Beogradske elektrane", povećanje njihovog kapaciteta, odnosno efikasnosti njihovog rada, pre svega kroz povezivanje toplana na Voždovcu i Medakoviću. Cilj je da se omoguće novi priključi na sistem, kao i kvalitetnija usluga za postojece korisnike.

Pred odbornicima će se naći i planovi regulacije za levu i za desnu obalu Dunava, na Paliluli, područja koja su bila urbanistički nerešena, što je problem i za građane i za grad. Na dnevnom redu su i izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Odbornici će, zbog epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona, i ovaj put zasedati u Sava centru.

To će biti treći put da se sednica održava van zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.