SPREMA SE PRAVA REVOLUCIJA U SAOBRAĆAJU U BEOGRADU: Sve počinje ZA DVE GODINE, ovo su DETALJI
BG će imati bolji saobraćaj, Foto: Emilija Jovanović

PROJEKAT

SPREMA SE PRAVA REVOLUCIJA U SAOBRAĆAJU U BEOGRADU: Sve počinje ZA DVE GODINE, ovo su DETALJI

Uz podršku grada Beograda, u sabraćaj će biti uveden novi sistem kojim će biti omogućeno da se u gradu živi bolje

Objavljeno:

Projekat koji će omogućiti da saobraćaj u Beogradu bude rasterećeniji, s manje zagađenja i buke biće završen za dve godine.

Ovo će biti realizovano u saradnji studenata Saobraćajnog fakulteta i kompanije Siemens Mobility, najavljeno je u četvrtak prilikom potpisivanja sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji koji su potpisali dekan fakulteta prof. dr Nebojša Bojović i direktor kompanije Udo Eićlinger.

Uz podršku grada Beograda, u sabraćaj će biti uveden novi sistem kojim će biti omogućeno da se u gradu živi bolje.

Iz statičkog režima sa fiksnim intervalima, na kojima počiva saobraćaj u Beogradu, preći će se na sistem koji koristi mnogo više saobraćajnih parametara, smanjuje gužvu i zagađenje i štedi električnu energiju.

Kako je istakao dekan Bojović, može se reći da je ovaj sistem, koji koristi digitalne alate, "green-smart-sustainable" (ekološki-pametan-održiv), a ovom saradnjom će mladi inženjeri dobiti pristup savremenim tehnologijama, novim načinima rešavanja problema, kako bi mogli da usvoje nov način razmišljanja i alate.

Saobraćajni univerzitet u Beogradu, koji ove godine obeležava 70 godina postojanja, do sada je završilo 10.000 studenata kojima je omogućeno da se tokom studiranja upoznaju sa inovativnim tehnologijama kroz saradnju sa privredom i projektima iz oblasti za koje su se opredelili.

Siemens Mobility je svetski lider na tržištu inovativnih tehnologija u domenu železničkog saobraćaja i infrastrukture, kao i inteligentnih transportnih sistema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.