ISPRED INSTITUTA ZA MAJKU I DETE NESVAKIDAŠNJA SCENA! Bebac nije mogao da čeka NI DA MAMA UĐE U PORODILIŠTE
Žena se porađala na zadnjem sedištu automobila u dvorištu Instituta za majku i dete, Foto: Profimedia

BEBA POŽURILA!

ISPRED INSTITUTA ZA MAJKU I DETE NESVAKIDAŠNJA SCENA! Bebac nije mogao da čeka NI DA MAMA UĐE U PORODILIŠTE

Mami i bebi biće obezbeđena sva potrebna dalja briga u GAK "Narodni front"

Objavljeno:
  • 2

Neobična situacija jutros ispred Instituta za majku i dete u samom dvorištu - na zadnjem sedištu automobila nalazila žena čiji se porođaj uveliko odvijao, ali se brzom reakcijom lekara i medicinskog osoblja Instituta sve završilo na najbolji način.

- Ispred službe Ginekologije parkirala su se kola u kojima se žena na zadnjem sedištu porađala, a beba je skoro potpuno izašla iz porođajnog puta. Odmah je izašao i ginekolog Instituta prim. dr Zoran Aleksov koji je završio porođaj i presekao pupčanu vrpcu – kaže za "Blic" načelnik Instituta Radoje Simić.

Porođaj je prošao bez komplikacija, a majka i beba biće prebačeni u GAK "Narodni front".

- Beba je odneta na odeljenje Intenzivne nege, u pitanju je devojčica i, prema prvim analizama, nema anomalija, niti bilo kakvih poremećaja zdravstvenog stanja. Majka je takođe zbrinuta na najbolji način i dogovoren je transport u Narodni front – objašnjava načelnik Simić.

Roditelji bebe imaju prebivalište u Beogradu, ali su poreklom iz Prizrena.

- Bilo je problema u komunikaciji. Njihova beogradska adresa je u Sremčici, ali su poreklom s Kosova. Saznali smo da je to treće dete majci. Oni su najpre krenuli iz Sremčice u porodilište u Zemun, ali nisu znali da oni nije u funkciji jer je Zemunska bolnica sada kovid bolnica. Neko ih je onda verovatno uputio ka Institutu. Najbitnije je da je srećan kraj i da nije bilo kritičnih trenutaka, sem toga što je porođaj bio van bolničkih uslova, ali nije bilo ništa rizično – kaže načelnik Simić.

Mami i bebi biće obezbeđena sva potrebna dalja briga u GAK "Narodni front".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media