AKO STE SE BAHATO PARKIRALI, VIŠE ĆETE I DA PLATITE! Vesić o novim kaznama za nepropisno parkiranje
Povećanje novčane kazne za nepropisno parkiranje, Foto: MUP Srbije

moraće fino da plate

AKO STE SE BAHATO PARKIRALI, VIŠE ĆETE I DA PLATITE! Vesić o novim kaznama za nepropisno parkiranje

Vesić je dodao da je predložena i izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

Objavljeno:

Za nepropisno parkiranje na beogradskim ulicama kojima ide javni prevoz uvećava se novčana kazna sa 5.000 na 10.000 dinara, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Ako ste bahato parkirani na ulici kojom ne ide javni prevoz, kazna koju ćete platiti je 5.000 dinara, a ako ste parkirani ulicom kojom ide javni prevoz, kazna je 10.000 dinara, iz vrlo jednostavnih razloga, jer je naš prioritet da omogućimo funkcionisanje javnog prevoza", ukazao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

On je podvukao da se, kaže, više neće tolerisati da se neko bahato parkira na žutim trakama, tako da ne mogu ljudi da prođu ili da zaustavljaju javni prevoz i kola Hitne pomoći.

"Nije cilj naplaćivanje kazni, ali svi treba da poštuju zakon, Bulevar Zorana Đinđića je jedan od najdrastičnijih slučajeva. Napravili smo po sredini Bulevara više od 400 parking mesta i taj parking nikad nije pun, ali zato imate 10 metara dalje parkiran džip...E zato će tu biti veća kazna", naveo je Vesić.

Istakao je i da je Grad Beograd uputio predlog Vladi Srbije da se daju subvencije na kupovinu bicikala domaće proizvodnje, odnosno ako postoje dva ili tri domaća proizvođača.

Vesić je dodao da je predložena i izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojom se želi omogućiti da biciklisti u određeno doba dana mogu da koriste žute trake.

Zamenik gradonačelnika Beograda kaže i da je predlog da se uvede pojam biciklističko-pešačka ulica, u kojima biciklisti i pešsaci imaju prednost u odnosu na automobile.

"Ima takvih ulica da se to postavi, posebno u starom delu grada i ovde je u suštini zaštita javnog prevoza", podvukao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.