LJUDI, NE NASEDAJTE! Oglasio se glavni urbanista Beograda o seči šume na Košutnjaku, o njegovim rečima bruji Srbija
Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić, Foto: Ana Paunković

sve je ovo zanimalo

LJUDI, NE NASEDAJTE! Oglasio se glavni urbanista Beograda o seči šume na Košutnjaku, o njegovim rečima bruji Srbija

"Ovaj dokument nije dokument iza kojeg stoji Beograd i njegove institucije, jer još uvek nije deo svoju reč. To je inicijativa investitora", rekao je on

Objavljeno:

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je danas da seče šume na Košutnjaku neće biti i pozvao gradjane da ne nasedaju na "jeftine političke trikove".

Grupa gradjana i aktivsta okupilo se danas ispred Centra "Sava", gde se održava sednica Skupštine Beograde i protestuje protiv seče šuma na Košutnjaku, a za šta je Stojčić kazao da je lažni protest opozicije.

Na početku sednice Skupštine, Stojčić je kazao da se plan o izgradnji novog filskog studija na mestu Avala filma nalazi tek u fazi ranoj javnog uvida, što znači, kako je dodao, da iza tog dokumenta ne stoji grad, već investitor.

"Ovaj dokument nije dokument iza kojeg stoji Beograd i njegove institucije, jer još uvek nije deo svoju reč. To je inicijativa investitora", rekao je on.

Naglasio je da se tek čeka da republičke i gradske institucije da daju svoje mišljenje, a za primedbe gradjana koje stižu u gradsku upravu kazao je da nisu pravovremene.

"Naravno da nećemo dozvoliti, kao Beograd da se ugrozi nešto što je kvalitetna priroda na osnovu kojeg dišemo kiseonik", istakao je Stojčić.

Gradjani će kada se uradi nacrt plana izgradnje imati priliku da pred komisijom za planove i drugim insitucijama daju svoje mišljenje i obrazlože svoje primedbe.

"U pitanju je teritorija u Filmskom centru, a investitor ima podršku Republike Srbije da izgradi novi filmski studio na mestu Avala filma", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.