KONAČNO: Saobraćaj u ovom delu Beograda se vraća u normalu!
Gradski arhitekta najavio otvaranje raskrsnice, Foto: Espreso.co.rs

rekonstrukcija

KONAČNO: Saobraćaj u ovom delu Beograda se vraća u normalu!

Stojčić je precizirao da se menja u potpunosti infrastruktura ispod ulice, kao što je već urađeno i na deonici pre.

Objavljeno:

Radovi na raskrsnici Ulice cara Dušana i Francuske ulice trebalo bi da budu završeni do narednog vikenda, kada će saobraćaj na tom mestu početi da funkcioniše normalno, izjavio je danas glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Potom se, kako je istakao, radovi nastavljaju sve do Kalemegdana, a najkasnije do početka oktobra očekuje se da ceo potez bude završen.

"Trenutno smo na raskrsnici Dušanove i Francuske ulice, a već narednog vikenda će ovde prolaziti automobili i javni gradski prevoz. Odmah nakon toga biće zatvorena raskrsnica sa Dobračinom ulicom, kao i raskrsnica sa Ulicom Tadeuša Košćuška, kazao je Stojčić za TV Pink.

Dodao je da se očekuje da će polovinom septembra, najkasnije prvog oktobra biti sve završeno, uključujući i trotoare, i da će se stvoriti uslovi za puštanje tramvajske mreže na celoj deonici od Ruzveltove do Kalemegdana.

Stojčić je precizirao da se menja u potpunosti infrastruktura ispod ulice, kao što je već urađeno i na deonici pre.

"To znači da se menjaju i vodovodna i kanalizaciona mreža, elektrokablovi i kišna kanalizacija. Takođe, menjaju se u potpunosti tramvajske baštice i tramvajske šine, konstrukcija kolovoza i trotoara je potpuno nova, zatim ivičnjaci, sve prilazne rampe, kao i svi elementi urbanog mobilijara. Imaćemo prvi put, od kada je izgrađena, potpuno novu ulicu, sa svim elementima, a ne rekonstruisanu", naglasio je Stojčić.

On je pomenuo i park, odnosno plato na uglu Hilandarske, Palmotićeve i Ulice Džordža Vašingtona, čiji je autor poznati arhitekta iz Ljubljane Rok Žirašić i dodao da će se tu naći spomenik Jerneju Kopitaru, te da će nešto niže biti i spomenik Raši Popovu.

“Na uglu ovih ulica, plato sa spomenikom Jerneju Kopitaru biće završen do kraja avgusta, a plato Raše Popova u narednih 35 dana, istakao je Stojčić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.