GORAN VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji počinje 4. avgusta, završetak do oktobra
Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, Foto: Printscreen

NAJAVLJENO

GORAN VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji počinje 4. avgusta, završetak do oktobra

"Biće to veći i uređeniji prostor od Trga Republike. Biće postavljeno 250 novih stabala, nova pešačka zona, uradićemo sve fasade u Karađordjevoj ulici a zgrada Železničke stanice će postati muzej", kazao je Vesić

Objavljeno:

Postavljanje prvih delova spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu počeće 4. avgusta a ceo posao biće završen do sredine oktobra, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić je za televiziju Pink rekao da će spomenik Stefanu Nemanji, sa 23 metra visine, biti najveći u regionu.

"Prvo će biti postavljen postament koji predstavlja razbijeni vizantijski šlem i u čijoj će se unutrašnjosti nalaziti reljefi koji oslikavaju najznačajnije događaje iz srpske istorije i vremena u kom je Stefan Nemanja živeo", rekao je Vesić. Dodao je da će rekonstrukcija Savskog trga biti završena do početka novembra i ocenio da će taj prostor postati "najlepši deo Beograda".

"Biće to veći i uređeniji prostor od Trga Republike. Biće postavljeno 250 novih stabala, nova pešačka zona, uradićemo sve fasade u Karađordjevoj ulici a zgrada Železničke stanice će postati muzej", kazao je Vesić.

Najavio je da će do oktobra biti pušten saobraćaj iz Savske ulice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.