Siniša Mali: Fizički su me napali, ali ne planiram da dam ostavku!
Foto: Fonet, Filip Plavčić

gori beograd

Siniša Mali: Fizički su me napali, ali ne planiram da dam ostavku!

Sigurno ne planiram da podnesem ostavku zbog pedesetak ljudi koji me napadaju motkom dok ulazim u zgradu Gradske skupštine, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Objavljeno: 11:19h

Mali je novinarima u zgradi gadske uprave na Trgu Nikole Pašića rekao da su demonstranti iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" fizički napali njega i nekolicinu odbornika Skupštine Beograda i da su povredili jednog policajca.

Izađiii, Maliii! Goreo plato ispred Skupštine grada, građani toalet papirom gađali gradonačelnika! (VIDEO)

On je rekao da podržava svaki vid neslaganja dok je miran i demokratski. Mali je dodao da se plaši za svoju bezbednost i bezbednost svoje dece.

Na pitanje da li se oseća odgovornim za rušenje u Savamali on je rekao da niko ko vodi grad, pa ni on lično, ne beži od odgovornosti.

foto: Filip Plavčić

- Nemojte da brinete... ako do toga dođe ili ja ili bilo ko će preuzeti tu odgovornost, ali molim vas da poštujete nadležne organe, tužilaštvo i policiju. Nemajte da vršite pritisak na njih. Neka rade svoj posao temeljno i do detalja, što god istraga bude pokazala mi ćemo to poštovati - rekao je Mali.

On je rekao da može da bude odgovoran samo zato što se to desilo u Beogradu.

foto: Filip Plavčić

- Ne plašite se za moju odgovornost. Nisam se školovao da budem političar. Radim to zato što smatram da većina građana podržava politiku investicija, novih radnih mesta, smanjenja deficite - rekao je Mali.

Pristalice inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” pokušale su jutros da dostave papir sa ispisanom ostavkom gradonačelniku Siniši Malom i drugim gradskim zvaničnicima koje, kako navode, smatraju odgovornim za rušenja objekata i maltretiranja građana u beogradskoj četvrti Savamala tokom noći posle izbora 24. aprila.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.