ODREĐENE SU NOVČANE KAZNE ZA NASILJE ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Najgore su prošla DVOJICA, moraju da plate OVOLIKO
Protesti ispred Skupštine, Foto: Prfintscreen/Twitter

hapšenje

ODREĐENE SU NOVČANE KAZNE ZA NASILJE ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Najgore su prošla DVOJICA, moraju da plate OVOLIKO

Pošto dvojica osuđenih nisu imala da plate kazne od 80.000 dinara, novčana kazna im je zamenjena u zatvorsku kaznu

Objavljeno:

Prekršajnom sudu u Beogradu u četvrtak je bilo privedeno 13 osumnjičenih za prekršaje počinjene ispred Skupštine Srbije 7. jula, od koji je pet osuđeno, jedan oslobođen, a sedam će biti procesuirano u redovnom postupku.

Osuđenima su izrečene novčane kazne - dvojici po 80.000 dinara, jednom 40.000 dinara, dok su dve osobe dobile kazne od po 20.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, rekla je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Pošto dvojica osuđenih nisu imala da plate kazne od 80.000 dinara, novčana kazna im je zamenjena u zatvorsku kaznu, dodala je Ristanović.

Zatvorska kazna za ovaj prekršaj može da traje najduže 60 dana (svaki dan po 1.000 dinara) tako da će oni i dalje morati da plate po 20.000 dinara novčane kazne.

Prethodnog dana svi uhapšeni zbog prekršaja koji su se dogodili ispred Skupštine Srbije 6. jula su pušteni na slobodu, od kojih je 10 odmah oslobođeno zbog nedostatka dokaza da su prekršaje izvršili, a 12 će biti procesuirano u redovnom prekršajnom postupku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.