CIGANE NEĆU DA VIDIM U KAFANI! Rasistički skandal u čuvenom lokalu u Beogradu
Rasistički skandal u čuvenom lokalu u Beogradu, Foto: kafana-topola.rs

STRAŠNO

CIGANE NEĆU DA VIDIM U KAFANI! Rasistički skandal u čuvenom lokalu u Beogradu

Zoran Ilić iz benda ,,Dukat'' napisao je na svom Fejsbuk profilu da su prošle nedelje njegovi članovi benda i on doživeli neprijatnost

Objavljeno:

Podaci poverenika za ravnopravnost u Srbiji kažu da su Romi najdiskrimisanija populacija u Srbiji. Takvi podaci nisu nam potrebni da znamo koliko nepravdi trpe svakodnevno, svi vidimo i okrećemo glavu.

Često možemo da čujemo kako ljudi izgovaraju: „Nisam rasista, ali..'', ALI, upravo tim veznikom podstiču razvoj rasizma.

Problemi sa kojima se suočavaju su brojni. Zaposlenje je problem za mlade u Srbiji, a ako ste pritom Rom, onda imate i dodatnu teškoću. Postoji veliki broj obrazovanih Roma koji obavezno budu odbijeni na razgovorima za posao.

To je na svojoj koži osetio i Željko Šišić, profesor violine u Muzičkoj školi ,,Lisinski''.

Naime, Zoran Ilić iz benda ,,Dukat'' napisao je na svom Fejsbuk profilu da su prošle nedelje njegovi članovi benda i on doživeli neprijatnost. Zbog toga što su u bend kao zamenu doveli gospodina Šišića, koji je romske nacionalnosti, menadžer jedne kafane na Karaburmi je, na pitanje u vezi sa sutrašnjim rasporedom jednom članu benda:

,,Ne morate dolaziti ni sutra ni ubuduće. Ja sam ti rekao da neću Cigane u kafani, a ti si ga ipak doveo...''

foto: Printscreen/Facebook

Mi smo pokušali da dobijemo menadžera ovog restorana, ali nam je jedan radnik rekao da on radi danas od 16h. Njegov zamenik nam je, pak, kazao da menadžer radi tek sutra.

Ispirčao nam je da je čuo o ovom događaju, ali da ne može da nam kaže više od toga da je došlo do nesporazuma.

Nije on tako mislio. Čuli su se telefonom menadžer i violinista i ovaj mu se izvinio.

Portal Espreso je pokušao da stupi u kontakt sa Željkom Šišićem, kako bismo proverili ove tvrdnje, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.