Proverite svoje klima uređaje! Evo kolike vam kazne prete zbog njih! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

pažnja, pažnja!

Proverite svoje klima uređaje! Evo kolike vam kazne prete zbog njih! (FOTO)

Pazite, da vam novčanik ne nastrada!
Objavljeno:

Klima uređaji zbog visokih dnevnih temperatura u glavnom gradu rade i danju i noću. Ipak, nemarne vlasnike rashladnih uređaja ugođaj bi mogao skupo da košta ukoliko je crevo sa kondenzovanom vodom izvedeno direktno na trotoar.

I dok pojedince kazna može stajati 5.000 dinara, na račun firme može da stigne prekršajni nalog sa celih 25.000 dinara.

Bahato, bahatije - Komunalna policija: Pogledajte gde se parkirao ovaj komunalac, i proći će nekažnjeno! (FOTO) Žalbe komšija i prolaznika koji se nađu na meti curenja klima-uređaja na pešačkim zonoma i trotoarima centralnih gradskih ulica, vlasnici bi morali ozbiljno da shvate. U suprotnom, na njihova vrata mogla bi da pokuca komunalna inspekcija sa striktnim odredbama Odluke o komunalnom redu, koje se odnose na postavljanje klima-uređaja.

foto: Printscreen/Google Maps

“Klima-uređaj postavlja se tako da se onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove te zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju”, navodi se u Odluci o komunalnom redu Grada Beograda.

"Uređaji se postavljaju na način kojim se ne dovodi do oštećivanja same zgrade, susedne zgrade i ne ugrožava bezbednost građana i okoline", dodaje se u odluci.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.