POČELO JE POPLOČAVANJE SAVSKOG TRGA: Uskoro stiže i NAJVIŠI SPOMENIK u prestonici
Savski trg, Foto: Emilija Jovanović

još malo i gotovo

POČELO JE POPLOČAVANJE SAVSKOG TRGA: Uskoro stiže i NAJVIŠI SPOMENIK u prestonici

Već sada je vidljivo da je Savski trg dobio potpuno novi izgled

Objavljeno:

Nastavljaju se radovi na Savskom trgu. Tramvaji su već krenuli iz Nemanjine ka Karađorđevoj ulici, sada se uveliko radi na popločavanju prostora ispred Glavne železničke stanice, a spremni su i temelji gde će uskoro biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

- Nastavljamo sa uređenjem Savskog trga. Juče je zasađeno 12 novih stabala od 250 koliko će ih biti i počelo je popločavanje granitom platoa ispred nekadašnje Železničke stanice - napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Već sada je vidljivo da je Savski trg dobio potpuno novi izgled, a kada sve bude završeno saobraćaj će potpuno biti izmešten na obode trga, a spomenik Stefanu Nemanji, sa svojih 23 metra visine, biće najveći i najimpozantniji u prestonici.

Podsetimo, prema prvobitnoj varijanti je bilo planirano da spomenik bude smešten ispred same zgrade bivše Glavne železničke stanice, ali je naknadno odlučeno da ipak bude na preseku Savske i Nemanjine, vidljiv čak i sa Slavije.

Na Savskom trgu je predviđeno da se u budućnosti susretnu prve dve linije BG metroa, dok će u zgradu bivše Glavne železničke stanice biti, skoro je izvesno, preseljen Muzej Nikole Tesle.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.