VOZAČI, DOBRO PAZITE! IZ KOLA ĆE VAS SNIMATI I PISATI KAZNE! Nova oprema “lovi” sve nepropisno parkirane
Ovo nije jedina novina, Foto: Marina Lopičić

VODITE RAČUNA

VOZAČI, DOBRO PAZITE! IZ KOLA ĆE VAS SNIMATI I PISATI KAZNE! Nova oprema “lovi” sve nepropisno parkirane

Ovo nije jedina novina

Objavljeno:

Nepropisno parkiranje i nepoštovanje saobraćajnih propisa beogradske vozače uvek je koštalo, ali u narednom periodu kazne i prijave će nadležne službe pisati "iz još više uglova". Pored radnika "Parkinga" koji krstare i šalju kazne, kao i komunalnih milicionara, uskoro bi automobile ostavljene na nedozvoljenim mestima trebalo da snime specijalni automobili, koja poseduju video-opremu.

Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

- Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate - kaže Dušan Rafailović, Sekretar za saobraćaj.

Ova nova vozila poseduju specijalnu nadogradnju i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica putem mobilnog video-nadzora.

To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i "čestitka" stiže na kućnu adresu. Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane u Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.

foto: Profimedia

Ovo nije jedina novina. Plaćanje usluge elektronskim putem, SMS porukom ili putem aplikacije na mobilnom telefonu omogućiće da se obavlja izdavanje elektronskog naloga za plaćanje dnevne parking-karte, koja se plaća naknadno, čime se unapređuje dosadašnji način izdavanja rešenje naloga za plaćanje dnevne karte".

- Obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti po registarskoj oznaci vozila biće dostupno korisniku parkirališta počev od momenta izdavanja elektronske parking-karte preko sajta i korisničkog servisa preduzeća. Istovremeno će obaveštenje biti dostupno korisniku i slanjem SMS poruke ako postoje tehničke mogućnosti. Korisnik koji je započeo usluge korišćenja parkiranja u dnevnom trajanju u obavezi je da se od momenta činjenja informiše o izdatoj elektronskoj dnevnoj parking-karti - navodi Sekretar za saobraćaj Rafailović, obrazlažući da se ovim novinama podiže nivo kulture parkiranja i unapređuje funkcionisanje "Parking servisa".

Obaveštenja

Na tablama parkirališta, na vidnom mestu biće istaknute informacije koje se u zavisnosti od parkirališta odnose na vreme naplate parkiranja, kategoriju vozila koja se tu mogu parkirati, vremensko ograničenje, cenu usluge, način plaćanja i kontrole, kao i način izdavanja elektronske dnevne parking-karte...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.