GRAD NIJEDNOG TRENUTKA NIJE STAO, RADI SE BEZ PRESTANKA! Vesić obišao gradilišta u Beogradu!
Goran Vesić, Foto: Facebook/Goran Vesić

za brži oporavak

GRAD NIJEDNOG TRENUTKA NIJE STAO, RADI SE BEZ PRESTANKA! Vesić obišao gradilišta u Beogradu!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros Savski trg, da bi se uverio kako napreduju radovi na uređenju tog prostora i naveo da, bez obzira na vanredno stanje, građevinski radovi u Beogradu nisu stali!

Objavljeno:

On je rekao da je to posebno važno, jer će naš privredni oporavak biti mnogo brži, ako građevinska industrija nastavi da radi.

- Grad nijednog trenutka nije stao sa infastrukturnim projektima koji su u toku. Radi se bez prestanka na izgradnji bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukciji Savskog keja, zavrašava se pasarela koja povezuje Beogradsku tvrđavu sa obalom Save i radi se na rekonstrukciji Savskog trga - rekao je Vesić za TV Pink, a saopštila je Gradska uprava.

On je dodao da se očekuje da tramvajski saobraćaj preko Savskog trga bude uspostavljen početkom aprila, kako je i obećano. - Tramvajem ćemo ubuduće putovati po obodu Savskog trga pošto ovaj prostor postaje najveća pešačka zona u Beogradu. Nove šine smo već postavili, a trenutno postavljamo kontaktnu mrežu kako bi tramvaji krenuli pre nego što trg bude završen - rekao je Vesić. On je dodao da su u toku zemljani radovi na novoj kolovoznoj konstrukciji, jer će i automobilski saobraćaj ići po obodu Savskog trga.

Prema njegovim rečima, očekuje se da sredinom aprila bude uspostavljen ponovo i automobilski saobraćaj tako da se neće čekati završetak Trga, da bi preko njega ponovo krenuli tramvaji, autobuski i automobilski saobraćaj.

Vesić je rekao da se uporedeo sa izgradnjom tramvajske i kolovozne konstrukcije u smeru Nemanjina Karađorđeva, radi na izradi pešačkih staza i kopamo sadne jame za nova stabla. Dodao je da će na Savskom trgu biti posađeno 240 novih stabala, a u toku je njihov uvoz, jer se, kaže, sade velika stabla, a ne sadnice. On je dodao da su prethodnih meseci postavljeni šipovi na dubini od pet metara za pomenik Stefanu Nemanji.

- Spomenik Stefanu Nemanji je trebalo danas da bude u Beogradu, ali je zbog situacije sa epidemijom korona virusa to odloženo. Mi ćemo sve pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje spomenik će biti dopremljen iz Moskve iz atelja vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo - rekao je Vesić. On je dodao da se ispred stare zgrade Železničke stanice završavaju potporni zidovi i betonska pločal kao i da počinje postavljanje granitnih ploča za podijum koji će služiti za "državne manifestacije".

Zahvalio je kompaniji RAS koja je, kaže, potpuno obezbedila radnike, kako bi radili u skladu sa svim pravilima za rad u vanrednom stanju, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.