OVO JE NOVI IZGLED BEOGRADSKOG SAJMA NAMENJENOG ZA OBOLELE OD KORONE! Otkriveni novi detalji improvizovane BOLNICE
BG Sajam, Foto: Printscreen Facebook

ZA LAKŠE BOLESNIKE

OVO JE NOVI IZGLED BEOGRADSKOG SAJMA NAMENJENOG ZA OBOLELE OD KORONE! Otkriveni novi detalji improvizovane BOLNICE

- Tu ne uživamo, tu se lečimo. Mi smo spremni, verujem da ćemo u toku današnjeg dana biti potpuno spremni, poručio je nedavno ministar odbrane, Aleksandar Vulin....

Objavljeno:

Beogradski sajam jedna je od lokacija koja će postati improvizovana bolnica u kojoj će boraviti slučajevi koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom, a u tu svrhu pripadnici Vojske postavili su 3.000 kreveta.

Ministar Aleksandar Vulin obišao je nedavno sajam i pomogao u istovaranju kreveta.

foto: MOD

- Nalazimo se u hali Beogradskog sajma gde smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja korona virusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim - istakao je nedavno ministar Vulin.

On je tada najavio da će pored kreveta biti donete vojničke kasete i paravani, a biće napravljen i prostor gde će moći da se gleda televija. Mnoge firme se, kaže, javljaju i nude punjače za telefone, kao i časopise.

foto: Ministarstvo odbrane

"To nije hotel i ne može biti hotel. Postoje stroga pravila kojih se morate pridržavati. Tu ne uživamo, tu se lečimo. Mi smo spremni, verujem da ćemo u toku današnjeg dana biti potpuno spremni", poručio je Vulin.

Na društvenim mrežama počele su da kruže nove fotografije Beogradskog sajma koji sada izgleda ovako.

Postavljeni su paravani i pripreme ulaze u poslednju fazu.

foto: Printscreen Facebook

Podsećamo, pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da je Vojska Srbije dobila zadatak da u Hali 1 Beogradskog sajma pripremi smeštajne kapacitete za lica koja su obolela od ove pošasti.

- Ovde su zajedno angažovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Želim da sva obolela lica ozdrave što pre, a ostali da se čuvaju i da budu kući – rekao je pukovnik Ljubiša Stošić.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Takođe, ovo neće biti jedina lokacija za ove namene.

Odabran je Novosadski sajam kao prostor za ove namene, pre svega zbog blizine Kliničkog centra Vojvodine i zbog pristupačnosti prilaza.

Druga opcija, za slučaj da bude potrebe za još jednom lokacijom za smeštanje građana, jeste Sportski i poslovni centar Vojvodine (SPENS), kažu u Gradskom štabu. Na Spensu se još ništa ne priprema u ovim trenutku.

Oni sa težim simptomima korona virusa biće i dalje upućivani na Infektivnu kliniku u Beogradu, KBC "Dragiša Mišović", Zemunsku bolnicu, kliničke centre u Novom Sadu i Nišu...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.