OVE BG ULICE IMAJU PRIORITET ZA ČIŠĆENJE SNEGA KOJI OD SINOĆ NE PRESTAJE: Za to postoji DOBAR RAZLOG
Čišćenje snega / Ilustracija, Foto: beta

AKCIJA U TOKU

OVE BG ULICE IMAJU PRIORITET ZA ČIŠĆENJE SNEGA KOJI OD SINOĆ NE PRESTAJE: Za to postoji DOBAR RAZLOG

Svilar je kazao da je to sasvim dovoljno vozila za trenutne uslove na terenu, dodajući da temeprature nisu visoke i "idu na ruku" putarima jer se sneg brže topi

Objavljeno: 13:21h

Ulice kojima u Beogradu saobraća javni prevoz, a koji zbog vanrednog stanja radi u specijalnom režimu prevozeći zaposlene, prioritet su ekipa JKP "Beograd puta" u čišćenju od snega koji od sinoć neprestano pada, izjavio je danas izvršni direktor za tehničke poslove JKP "Beograd put" Aleksadnar Svilar.

"Kada se završi sa čišćenjem tih saobraćajnica, prelazi se na ostatak ulica iz prvog i drugog prioriteta. Mi moramo da obezbedimo našim sugrađanima koji imaju radnu obavezu dolaska na posao da mogu neotežano doći na posao i da se vrate svojim kućama", rekao je Svilar za Tanjug.

Prema njegovim rečima, na snazi je treći stepen pripravnosti, a to znači da je na čišćenju snega angažovano ukupno 70 kamiona i 22 specijalizovana manja vozila, odnosno, oko 150 ljudi.

Svilar je kazao da je to sasvim dovoljno vozila za trenutne uslove na terenu, dodajući da temeprature nisu visoke i "idu na ruku" putarima jer se sneg brže topi.

"Očekuje se da će se snežni pokrivač večeras uvećati za 15 do 20 centimetara, naše ekipe su sve vreme angažovane i na terenu", rekao je Svilar i dodao da JKP Beograd put nije imao pozive građana da sneg na nekim mestima nije očišćen.

"Mogu reći da su naše ekipe odradile dobar posao, s obzirom da sneg od sinoć od 20 časova nije prestajao da pada", konstatovao je Svilar.

Ističe da za putare ne važi policijski čas, te da će oni ulice čistiti i od 17 do 05.00 ujutro, a da za to imaju posebne dozvole MUP-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.