BEOGRAĐANI OBRATITE PAŽNJU! OVO SU SVE IZMENE U GRADSKOM PREVOZU: Detaljno objašnjenje!
Foto: Espreso.co.rs

važno saopštenje

BEOGRAĐANI OBRATITE PAŽNJU! OVO SU SVE IZMENE U GRADSKOM PREVOZU: Detaljno objašnjenje!

Najveća promena biće činjenica da se ukida noćni prevoz, odnosno polasci u 0.10, 1.10, 2.10, 3.10..

Objavljeno:

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je juče vanredno stanje na teritoriji Beograda, a jedna od prvih odluka, koja će sutra stupiti na snagu, odnosi se na javni gradski prevoz koji će funkcionisati po subotnjem redu vožnje, dok u noćnim časovima uopšte više neće biti autobusa.

Šta to konkretno znači? Po aktuelnom zimskom redu vožnje, Beograđane je radnim danima prevozilo 1.329 autobusa, trolejbusa, tramvaja i elektrobusa, dok će po subotnjem redu vožnje, na ulicama biti 450 i kusur vozila manje, njih oko 850.

Uzećemo za primer liniju 23, koja saobraća od Vidikovca do Karaburme i jedna je od najdužih u prestonici. Ona je dosad, u špicu, od 8.00 do 9.00 imala deset polazaka, a ubuduće će u istom intervalu imati sedam. Prvi polazak će i dalje biti u 4.05, baš kao i poslednji u 23.15.

Najveća promena biće činjenica da se ukida noćni prevoz, odnosno polasci u 0.10, 1.10, 2.10, 3.10... To znači da će se u problemu naći svi oni koji ka svojim destinacijama ne krenu od 23.00 do 23.50 kada su obično planirani. Poslednji polazak na liniji 16 je u 23.15, na liniji 309 ka Kaluđerici u 23.35, a na liniji 26 čak u 23.50.

Kompletan red vožnje svih linija javnog gradskog prevoza (pratite subotnji red vožnje) možete naći na sajtu busevi.com

Ipak, posle ponoći Beograđani će morati da se prevoze isključivo privatnim automobilima i taksijima. A narednih dana mogu se očekivati značajnije promene u prigradskom saobraćaju na teritoriji Beograda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.