CVETNI TEPIH STIŽE NA TRG REPUBLIKE: Azdejković objasnio zašto je to dobro za Beograd (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

VESIĆ NAJAVIO

CVETNI TEPIH STIŽE NA TRG REPUBLIKE: Azdejković objasnio zašto je to dobro za Beograd (FOTO)

Planirano je da cvetni tepih bude napravljen za manje od osam sati, a u njegovoj izradi moći će da učestvuju i građani

Objavljeno:

Povodom tradicionalne manifestacije Dani Beograda, koja će se održati od 16. do 19. aprila, na Trgu republike biće postavljen cvetni tepih od 1.200 kvadratnih metara.

Posle fudbalskog igrališta i koncertnog prostora sa tribinama, kao i klizališta tokom zimske sezone, na prošle godine renoviranom Trgu republike, sada će biti postavljen - veliki tepih.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, tepih će biti postavljen u saradnji sa belgijskom organizacijom "Le Tapis de Fleurs", pa će se tako tradicija duža od 50 godina sa Briselskog Grand Placa preseliti u Beograd, koji će tih dana biti svetska prestonica kulture i turizma, navodi zamenik gradonačelnika.

Posle Tokija, Tel Aviva, Malte, Nju Delhija, Berna, Brisela i drugih svetskih metropola, Beograd je na listi gradova koji će organizovati spektakularnu turističku atrakciju, napisao je Vesić na Fejsbuku.

Kako je rekao Vesić, građani će glasati o tome koji motiv žele da se nađe na beogradskom cvetnom tepihu. - Sva tri modela inspirisana su tradicionalnim srpskim motivima i svetski poznatim pirotskim šarama koje su od 2012. godine na preliminarnoj Uneskovoj listi nematerijalnih kulturnih dobara Srbije-, naveo je Vesić.

Povodom postavljanje cvetnog ćilima na Trg Republike oglasio se i novinar i gej aktivista Predrag Azdejković, koji je na svom Twiter profilu napisao sledeće.

Cvetni tepih u Beogradu biće dugačak 60, a širok 20 metara, a u njegovoj izradi će učestvovati više od 120 baštovana i volontera. Planirano je da ćilim bude sastavljen za manje od 8 sati. Na hiljade begonija, hrizantema koje će svojom lepotom i opojnim mirisom ulepšati grad Beograd oduševljavaće prolaznike tokom trajanje manifestacije.

Nema sumnje da ovaj neobičan poduhvat za Srbije pokazuje da prestonica Srbije ne zaostaje za svetskim metropolama.

Troškove postavljanja cvetnog tepiha pokriće sponzori, a predviđeno je da naredne godine na cvetnom tepihu u Briselu bude srpska zastava!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.