MAFIJA HARA BEOGRADOM KAO DEVEDESETIH: Kradu TOČKOVE po centru grada, ostavljajući ih na klocnama i ciglama
Kradu TOČKOVE po centru grada, Foto: Stefan Jokić

STRAŠNO!

MAFIJA HARA BEOGRADOM KAO DEVEDESETIH: Kradu TOČKOVE po centru grada, ostavljajući ih na klocnama i ciglama

Nepoznati počinioci skidaju delove sa automobila na Dorćolu, Vračaru, Zvezdari. Od početka godine policiji je prijavljeno oko 15 ovakvih slučajeva

Objavljeno:

Automobili parkirani van garaža našli su se na meti uličnih vandala, koji su od početka godine skinuli točkove sa oko 15 vozila! Društvene mreže svakodnevno su preplavljene objavama ogorčenih sugrađana, gde se na fotografijama vide njihovi oštećeni automobili, podignuti na betonske blokove.

Neprijatan prizor pre nekoliko dana doživeo je i Emil Pavelkić sa Dorćola, kada je krenuo na posao i shvatio da tog dana nigde neće stići svojim automobilom.

- Skinuta su sva četiri točka sa mog auta, i ostavljen je na klocnama i ciglama. Naivno sam mislio da se ovakve stvari dešavaju samo u Bronksu, ili u zabačenim i mračnim delovima grada. Komšije ništa nisu videle ni čule, zato mislim da su ovo izveli mehaničari "reno formula 1 tima", s obzirom na to da je brzinski i profesionalno izvedeno - napisao je Pavelkić na "Fejsbuku".

Iste situacije sugrađani su zatekli na Vračaru i Zvezdari, te sumnjaju da je reč o istoj ekipi koja hara po gradu i krade točkove sa vozila, koja posle oslanja na bele betonske blokove. Iz MUP kažu da izvršioci najčešće kradu akumulatore, radio-uređaje, zvučnike, te da je od početka godine prijavljeno 15 slučajeva krađe točkova, od kojih je polovina rasvetljena. Nije retkost da, ukoliko unutar auta primete neku vrednu stvar, poput laptopa, telefona ili torbe, provalnici razbiju staklo i dokopaju se plena.

Inače, ovakve krađe i podizanje automobila na cigle bili su česti devedesetih godina. Međutim, ista praksa nastavila se do danas širom Beograda, a na meti su bili i vozila na Banjici, Medakoviću, u Borči...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.