LJUBIČASTI ALARM U BEOGRADU! Evo šta to znači i ŠTA TREBA DA RADITE!
Ilustracija, Foto: Pritnscreen

OPASNO

LJUBIČASTI ALARM U BEOGRADU! Evo šta to znači i ŠTA TREBA DA RADITE!

- Nivo zdravstvenog upozorenja na vanredne uslove. Čitava populacija će verovatno biti pogođena, odnosno svi mogu da osete zdravstvene tegobe - stoji u upozorenju nadležnih

Objavljeno:

U Beogradu je vazduh danas izuzetno zagađen i veoma nezdrav - zagađenje od 229 PM 2,5 čestica je u ljubičastom, odnosno petom od maksimalnih šest stepena zagađenja.

- Nivo zdravstvenog upozorenja na vanredne uslove. Čitava populacija će verovatno biti pogođena, odnosno svi mogu da osete zdravstvene tegobe - stoji u upozorenju nadležnih.

To, međutim, nije sve.

- Aktivna deca i odrasli, te ljudi sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme treba da izbegavaju svaki boravak na otvorenom. Svi ostali, posebno deca, treba maksimalno da ograniče boravak na otvorenom, a sve aktivnosti potrebno je preusmeriti na zatvoren prostor. Potrebno je maksimalno smanjiti ili potpuno izbegavati naporne aktivnosti na otvorenom koje su praćene ubrzanim i dubokim disanjem.

Na izuzetno veliko zagađenje koje je prisutno poslednjih dana u Beogradu, ali i većem delu Srbije, mnogo je uticala i magla koja je zadržavala zagađeni vazduh pri zemlji. Prema najavama meteorologa tako vreme se očekuje i narednih dana, pa bi Beograđani trebalo da budu veoma oprezni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.