BEOGRAD JE SPREMAN ZA PRVI SNEG! Putari neće biti nespremni
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

Otkrivamo

BEOGRAD JE SPREMAN ZA PRVI SNEG! Putari neće biti nespremni

Ekipe preduzeća „Beograd-put” prvi put su ove sezone u trećem stepenu angažovanja i od ranih jutarnjih sati preventivno tretiraju sabraćajnice, što podrazumeva i posipanje soli

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić podseća da je na snazi žuti meteoalarm zbog pada temperature i mogućnosti pojave poledice u naredna 24 sata.

– Ekipe preduzeća „Beograd-put” prvi put su ove sezone u trećem stepenu angažovanja i od ranih jutarnjih sati preventivno tretiraju sabraćajnice, što podrazumeva i posipanje soli. Prioritet su trase linija gradskog prevoza, ključne za funkcionisanje grada. Neophodno je da se i građani pripreme za najavljene vremenske uslove, posebno da prilagode svoja vozila zimskim uslovima, što podrazumeva upotrebu zimskih guma. Molim građane da budu dodatno oprezni u saobraćaju zbog moguće poledice, ali i zbog povećanog broja vozila na beogradskim ulicama koji danas imamo usled hladnog vremena – istakao je Radojičić i poručio vozačima da daju prednost vozilima komunalnih preduzeća, zimskih službi i vozilima javnog gradskog prevoza.

On je naveo da prema najavama meteorologa postoje uslovi da popodne i tokom noći u Beogradu padne ledena kiša, susnežica ili sneg.

Obim padavina ne bi trebalo da bude velik, ali zimske službe su svakako u pripravnosti. Početkom novembra sazvao sam sednicu Štaba za vanredne situacije na kojoj smo konstatovali da je Grad Beograd spreman za zimsku sezonu – podsetio je Radojičić.

1 / 1 Foto: Dragan Kadić

On je istakao da je situacija bolja nego prethodnih godina, pre svega, zbog dodatne mehanizacije koja je nabavljena.

– Nova vozila imaju JKP „Beograd-put”, JKP „Zelenilo – Beograd, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Ulažemo u opremu i vozila i tako povećavamo kapacitete grada da se adekvatno izbore sa zimskim uslovima, a efekat svega toga trebalo bi da osete građani – ukazao je on.

Radojičić je podsetio da i ove godine Grad Beograd sprovodi akciju podele industrijske soli koja se građanima besplatno daje posredstvom opštinskih štabova.

– Kao i prethodnih, i ove godine posredstvom opštinskih štabova za vanredne situacije delimo skupštinama stanara osamsto tona industrijske soli u pakovanjima od po pet kilograma, kako bismo pomogli našim sugrađanima da se u slučaju potrebe izbore sa snežnim padavinama, nanosima i ledom – kazao je gradonačelnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beoinfo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.