TRG REPUBLIKE NIJE OKIĆEN PRED NOVU GODINU! Iz JP Javno osvetljenje su objasnili i ZAŠTO!
Trg Republike, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

NOVITETI

TRG REPUBLIKE NIJE OKIĆEN PRED NOVU GODINU! Iz JP Javno osvetljenje su objasnili i ZAŠTO!

Novogodišnja rasveta postavljena je na 122 lokacije

Objavljeno:

Postavljanje novogodišnjih ukrasa počelo je još 1. oktobra, svečana rasveta u centru Beograda zasijala je 15. novembra, međutim, mnogi sugrađani su u čudu primetili da jedino nije okićen, i da nije zasvetleo - Trg republike.

Podsetimo, baš u ovom rekonstruisanom kutku prestonice trebalo bi da bude organizovana najluđa novogodišnja zabava: od božićnog seoceta, najvećeg klizališta, verovatno i koncerta kojima ćemo ući u 2020. godinu.

- Kako prethodnih, tako i ove godine Grad Beograd će našim sugrađanima, a i mnogobrojnim posetiocima, omogućiti jedinstven praznični doživljaj na otvorenom. Brojne manifestacije tokom novogodišnjih i božićnih praznika, upotpuniće svečano osvetljenje, koje će biti postavljeno i na Trgu republike. Montaža istog će se izvoditi sinhronizovano sa pratećim objektima manifestacija, pa će tako blagovremeno i zajednicki podržati prazničnu atmosferu - objasnili su za "Blic" iz JP "Javno osvetljenje".

Novogodišnja rasveta postavljena je na 122 lokacije.

- Jedna od novih lokacija je Topličin venac, a pored toga okićeno je sedam prigradskih opština, postavljeno je ukupno 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastora, i 3.400 lančanica - rekao je pre nekoliko dana zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema najavama nadležnih, Beograd će u prazničnom ruhu biti sve do Sretenja, a možda čak i do kraja februara. I tačno je poznato koliki će biti ceh za novogodišnju rasvetu. Kako su objasnili, mesečni izdatak za struju je 600.000 dinara. Dakle, ako prema najavama bude svetlela tri meseca, to će ukupno koštati 1,8 miliona dinara ili oko 15.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.