ZABORAVITE NA STARE KONTEJNERE, JER STIŽU NOVI! Građani na Vračaru prvi će isprobati kante na karticu!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

noviteti

ZABORAVITE NA STARE KONTEJNERE, JER STIŽU NOVI! Građani na Vračaru prvi će isprobati kante na karticu!

Kante će na taj način biti zaključane, pa osim obližnjih zgrada, neće da se pune smećem iz ugostiteljskih objekata

Objavljeno:

Stanari Njegoševe ulice na Vračaru prvi će u Beogradu imati priliku da đubre odlažu u kontejnere na karticu. Montaža posuda za odlaganje smeća, koje JKP "Gradska čistoća" sprovodi kao pilot projekat je započeta, a kako je "Novostima" potvrđeno u ovom gradskom preduzeću, one će biti u upotrebi do kraja meseca.

Ovi kontejneri funkcionisaće po principu otvaranja i zatvaranja na karticu, koju će posedovati isključivo stanari. Kante će na taj način biti zaključane, pa osim obližnjih zgrada, neće da se pune smećem iz ugostiteljskih objekata. Kako je ranije rečeno u "Čistoći", pošto je reč o centralnoj zoni sa velikim brojem kafića, dešavalo se da stanarima ne ostane mesta da bace kesu, jer je otpadom zatrpaju zaposleni u obližnjim kafićima i restoranima.

Upravnici zgrada u Njegoševoj ulici dobili su zadatak da popišu broj stanova i stanara, kako bi svako dobio "ključ" od kontejenera.

- Po postavljanju kontejenra stanari će dobiti kartice - objašnjava Marko Čuturilo, profesionalni upravnik u zgradi u Njegoševoj 1. - Predlog je da bude od jedne do tri kartice po stanu i one će se deliti besplatno. Ideja je da kartice imaju samo stanari mimo zaposlenih u poslovnom prostoru. Na taj način će se rešiti problem natrpanih kontejnera i ostavljanog đubreta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.