OGLASILA SE GRADSKA ČISTOĆA O DEPONIJI U VINČI: Da li sa tog mesta dolazi DIM koji je preplavio Beograd?
Dim preplaio grad, Foto: Printscreen/RTS

grad se ne vidi

OGLASILA SE GRADSKA ČISTOĆA O DEPONIJI U VINČI: Da li sa tog mesta dolazi DIM koji je preplavio Beograd?

Podsećamo, poslednji veći požar na deponiji u Vinči zabeležen je u maju i junu 2017. godine

Objavljeno:

Glavne teme o kojima proteklih dana pričaju Beograđani je zagađen vazduh i dim sa deponije u Vinči. Društvene mreže su preplavljene objavama na kojima se vazduh bukvalno vidi, a aktuelne su i fotografije dima koji dolazi iz pravca deponije u Vinči.

Međutim, iz JKP "Gradska čistoća" saopšteno je da "nema otvorenog požara, pa samim tim ni opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu".

- Urađena je sanacija dela deponije sa kog je dolazio dim, a ekipe preduzeća će ostati na terenu kako bi pratile situaciju. Ovo su problemi svih deponija i višedecenijski problem naše deponije. Zahvaljujući Gradu Beogradu koji ga je porepoznao i pristupio zatvaranju deponije u Vinči i javno-privatnom partnerstvu, problem će izgradnjom postojenja za preradu čvrstog otpada, iz čega će se dobijati i električna energija, konačno biti trajno rešen - rekli su za "Blic" iz ovog preduzeća.

Podsećamo, poslednji veći požar na deponiji u Vinči zabeležen je u maju i junu 2017. godine kada je dim zadavao mnogo muke velikom broju stanovnika prestonice, a akcija gašenja trajala je oko mesec dana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.