ZOMBIJI PROŠETALI ULICAMA BEOGRADA: Navikli smo već na njih (FOTO)
Belgrade Zombie Walk, Foto: Danijela Radojković

FESTIVAL fantastike

ZOMBIJI PROŠETALI ULICAMA BEOGRADA: Navikli smo već na njih (FOTO)

Ovaj jedinstveni događaj svake godine privlači pažnju prolaznika

Objavljeno:

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 19. oktobra održan je šesti po redu Belgrade Zombie Walk.

Ovaj jedinstveni događaj svake godine privlači pažnju prolaznika, a ljubiteljima horora i fantastike omogućava da se na kratko nađu u ulogama svojih omiljenih junaka. Zombi šetnja ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima.

1 / 2 Foto: Danijela Radojković

Besplatno maskiranje i šminkanje ljubitelja počelo je u 12 časova u Kombank dvorani pod budnim okom direktora festivala i majstora za specijalne efekte Miroslava Lakobrije i vođe radionice šminkera Svetlane Gutić. 25 šminkera maskiralo je više od 200 učesnika koji su u 16 časova otpočeli šetnju centralnim ulicama Beograda. Šetnji su se priključili i fanovi horora koji su se maskirali u ,,domaćoj radinosti’’. Među ,,šetačima’’ našao se i specijalni gost Festivala srpskog filma fantastike, američki reditelj Sem Firstenberg.

1 / 2 Foto: Danijela Radojković

Trasa kojom su se zombiji ove godine prošetali kretala se od Kombank dvorane, preko Trga Republike, pored Palate Albanija, Terazijama i kroz Bezistan natrag u Kombank dvoranu, gde je upriličena ceremonija dodele nagrada za najuspešniju masku.

1 / 2 Foto: Danijela Radojković

Kao i prethodnih godina, najbolje maske nagrađene su u tri kategorije- Miss Zombie, Mister Zombie i Little Miss/Mister Zombie Sunshine. Žiri u sastavu Darija Vračević, Dejan Ognjanović, Olga Baturan i Ivana Kovačević proglasio je Juliju Popović za Miss Zombie. Juliju je šminkala Bojana Vukotić. Titulu Mister Zombie poneo je Ivan Kovač, čiju je masku napravio Petar Raičević. Ovogodišnja Miss Little Zombie Sunshine je Nina Jelić. Za Nininu masku i šminku bila je zadužena Marija Tepša.

foto: Danijela Radojković

Sponzori festivala i ,,Zombie walk’’ manifestacije su TV kanal FOX, Filmski centar Srbije i Akademija za estetiku i kozmetologiju ,,Purity’’.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.