OVO JE NEČUVENO! OVO JE 7. DAN BLOKADE BEOGRADA! Taksisti i danas ŠTRAJKUJU, NAROD JE BESAN
Taxi / Ilustracija, Foto: Beta / Milan Obradović

kolaps se nastavlja

OVO JE NEČUVENO! OVO JE 7. DAN BLOKADE BEOGRADA! Taksisti i danas ŠTRAJKUJU, NAROD JE BESAN

Beograđani su odavno izgubili strpljenje za ovakav vid protesta, pa ne čude sporadični incidenti na prestoničkim ulicama

Objavljeno: 14:22h

Protest taksista se nastavlja kao Dan mrmota. Isto mesto, ista ruta, iste zatvorene ulice, ista blokada centra prestonice.

Članovi najvećih i najbrojnijih beogradskih taksi udruženja počeli su oko podneva da se okupljaju na četiri svima dobro poznata punkta (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir") odakle su oko 13.15 krenuli uobičajenim trasama ka centru grada.

Dakle, i danas Beograđane očekuje još jednom paralisan gradski prevoz, te pešačenje kao jedina prava alternativa da se stigne do željene lokacije. A šta će tek biti naredne nedelje kada prema najavama, taksisti budu radikalizovali protest pa krenu u zatvaranje Gazele i potpunu blokadu Slavije...

Beograđani su odavno izgubili strpljenje za ovakav vid protesta, pa ne čude sporadični incidenti na prestoničkim ulicama. Tako je jedan od taksista juče napao saobraćajnu policajku, što su osudili i lideri taksi protesta, dok su ranije građani znali da blokiraju taksi kolone, a bilo je i verbalnih prepirki građana i prolaznika.

Protestuju i u Novom Sadu

Protestu beogradskih taksista danas su se pridružili i Novosađani.

- Hoćemo da podržimo svoje kolege iz Beograda, jer ako ono što se dešava u Beogradu bude dozvoljeno, pitanje je dana kada će se to isto desiti i u Novom Sadu. Želimo da skrenemo pažnju na nerad državnih službi, odnosno na to što je dozvoljen nelegalan prevoz putnika - rekao je za Tanjug predsednik Ugovorne privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.