JEDNA JE BILA NA DOBOŠU, DRUGU SU NAŠLI TOKOM RACIJE! Tokom 5. oktobra krali su I FOTELJE iz Skupštine (VIDEO)
Demonstracije, Foto: Printscreen

prisećamo se

JEDNA JE BILA NA DOBOŠU, DRUGU SU NAŠLI TOKOM RACIJE! Tokom 5. oktobra krali su I FOTELJE iz Skupštine (VIDEO)

Kao i svaki protest ni ovaj nije prošao bez borbe i incidenata

Objavljeno:

Na današnji dan pre 19 godina srpski narod se usprotivio tadašnjoj vlasti i režimu, i odlučio je da ustane protiv iste.

Pre nego što je Slobodan Milošević priznao svoj poraz, 5. oktobra 2000. godine, u Beogradu se održane najveće demonstracije ikada zapamćene.

Ipak, kao i svaki protest ni ovaj nije prošao bez borbe i incidenata. Nakon što su građani Srbije upali u Narodnu skupštinu, zgradu RTS-a u Studio B, mnoge stvari su tog dana nestale.

Pretpostavlja se da je mnošto dragocenih predmeta iz ovih prostorija tog dana otišlo u potpuni zaborav. Nakon vatre i dima koji su se veli iz ovih zdanja, retko šta je ostalo očuvano.

Ipak, podsećamo da su prošle godine pronađene i vraćene dve fotelje koje su ukradene 5. oktobra iz Narodne Skupštine.

Jednu fotelju je, u toku racije, MUP pronašao u kući u beogradskom naselju Kaluđerica, gde je zaplenjena i izvesna količina droge i oružja.

Druga fotelja, kako je rekla Maja Gojković, pronađena je u petak, 15. juna prošle godine zahvaljujući jednom zaposlenom u parlamentu, koji je pratio sajt „Kupujem-prodajem” i koji ne odustaje od potrage za nestalim stvarima. Istakla je da je lično pozvala gospođu koja je kupila fotelju, da je žena bila šokirana kad je čula da je fotelja ukradena iz parlamenta i da je istog dana došla sa suprugom i vratila je.

Pored fotelja, vraćene su i pronađene i druge značajne stvari, ali procenjuje se da je više od polovine dragocenosti zauvek izgubljeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.