OSVETA JE POVOD DIVLJANJA NA AUTO-PUTU?! Sačekuša huligana se umalo završila KOBNO zbog HAOSA OD PRE 6 GODINA
Sačekuša huligana se umalo završila KOBNO, Foto: Printscreen

divljaštvo!

OSVETA JE POVOD DIVLJANJA NA AUTO-PUTU?! Sačekuša huligana se umalo završila KOBNO zbog HAOSA OD PRE 6 GODINA

Uhapšeno još devet osoba zbog nasilja na auto-putu Miloš Veliki

Objavljeno:

Napad na autoputu "Miloš Veliki" nakon utakmice Crvena Zvezda - Jang bojs koji je izvršilo 16 pripadnika navijačke grupe "Grobari Obrenovac" motivisan je krađom zastave i barjaka nakon tuče ovih grupa u Umki pred 145. večiti derbi 2013. godine.

Grupa navijača Partizana su u noći između 27. i 28. avgusta napravili sačekušu na autoputu "Miloš Veliki" navjačima Zvezde koji su se vraćali sa utakmice Crvena Zvezda - Jang Bojs odigrane tog dana na "Marakani". Njih šesnaestorica zaustavili su saobraćaj i naoružani palicama, bakljama i staklenim flašama lupali vozila pri čemu je lakše povređeno troje ljudi. Uhapšeno je njih 11, od kojih je dvoje maloletnika, a među poslednjima se iza rešetaka našao i osumnjičeni za organizovanje tuče Marko T. (24).

Uhapšeno još devet osoba zbog nasilja na auto-putu Miloš Veliki

Razlog napada je - osveta. Upravo navijače Partizana iz Obrenovca su pre šest godina napale "delije", kada im je oduzeta zastava i barjak. Tog 2. novembra 2013. godine igrao se 145. derbi, a sukob između dve navijačke grupe dogodio se nekoliko sati pred utakmicu, i to na Umki.

Navodno su navijači Zvezde sačekali u ovom naselju grupu "Hed Hanters", koja je krenula na derbi. Došlo je do obračuna u kojem su Obrenovčani izgubili zastavu i barjak. Mediji su tada pisali da su dvojica navijača teže povređena (jedan je završio u komi), dok su dvojica primljena u Urgentni centar. Nekoliko sati kasnije, na derbiju, ukradena zastava "Head Huntersa" završava okrenuta naopačke na tribini sa navijačima Zvezde, čime su se "delije" pohvalile kao ostvarenim plenom.

Organizator pritvoren

Marko T. (24) iz Obrenovca, osumnjičeni za organizovanje tuče na autoputu "Miloš Veliki", izveden je juče pred tužioca i njemu je, nakon što je saslušan, određen pritvor do 30 dana. Kako "Blic" saznaje u obrenovačkom tužilaštvu, njemu je pritvor određen po tri tačke: zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi delo i da ne utiče na svedoke.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.