NOVI PAKAO U BEOGRADU! Uskoro kreće rekonstrukcija ulice Kneza Miloša!
Ulica kneza Miloša, Foto: Printscreen Youtube

NAJPROMETNIJA U GRADU

NOVI PAKAO U BEOGRADU! Uskoro kreće rekonstrukcija ulice Kneza Miloša!

Za vreme rekonstrukcije, saobraćaj će u ovom delu biti u funkciji

Objavljeno:

Ulica kneza Miloša imaće sa obe strane po tri trake, odnosno ukupno šest traka i razdelno ostrvo u sredini.

Ispod čitave ulice nalaziće se podzemna garaža od bivšeg saveznog MUP-a, odnosno 'Gazele', do zgrade Vlade Srbije sa 450 parking mesta.

To će dovesti do toga da više neće biti parkiranja na ulici i da ova ulica postane jedan od najlepših bulevara u Beogradu", rekao je zamenik gradonačelnika, gostujući na TV Hepi.

Govoreći o projektu uređenja Savskog trga, Vesić je naveo da će radovi početi za mesec dana, a biće završeni sledeće godine 2020. godine, za praznik Sretenje.

"Za vreme rekonstrukcije, saobraćaj će u ovom delu biti u funkciji. Biće obnovljena fasada na zgradi Železničke stanice, a ispred će biti spomenik Stefanu Nemanji. Ovaj trg će, verovatno, biti i glavni trg u centru grada i veoma lepo uređen", rekao je zamenik gradonačelnika. Dodao je da automobili i tramvaji neće ići po sredini, kakva je aktuelna situacija, već po obodima parka, koji će biti pešačka zona i gde će se ukrštati dve stanice metroa.

Vesić je najavio da će stare zgrade prekoputa Savskog trga biti obnovljene i da će njihove fasade dobiti nov izgled. "Zgrada ''Pošte' u Savskoj ulici je pre rata drugačije izgledala i njoj ćemo da vratimo stari izgled. To smo i uradili na Kosančićevom vencu, gde su uređene fasade i zgrade koje su bile ruine. Počeli smo uređenje svih fasada na Topličinom vencu i trenutno se radi na 70 fasada u Zemunu, fasade u Brankovoj ulici i na Zelenom vencu", rekao je Vesić. Govoreći o podizanju spomenika u Beogradu, Vesić je podsetio da će Stefanu Nemanji biti podignut spomenik, jer je on osnivač dinastije Nemanjića i osnivač srednjovekovne srpske države.

Vesić je primetio da mi kao narod "ne poštujemo dovoljno našu srednjovekovnu istoriju". "Nemamo nijednog srpskog vladara iz srednjeg veka na novčanici, ponašamo se kao da ne postoji srednji vek", primetio je Vesić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.