PROBLEM KOME SE MORA STATI NA PUT! U Beogradu 256.589 bespravnih objekata, Vesić najavio OŠTRE ZABRANE
Vesić najavio OŠTRE ZABRANE, Foto: Beta / Miloš Miškov

NOVE PROMENE U KATASTRU

PROBLEM KOME SE MORA STATI NA PUT! U Beogradu 256.589 bespravnih objekata, Vesić najavio OŠTRE ZABRANE

Grad Beograd uputio je danas Republičkom geodetskom zavodu zahtev za upis zabeležbe o zabrani prometa bespravnim objektima na teritoriji prestonice, i to na njih 256.589!

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika grada Beograda uputio je danas Republičkom geodetskom zavodu zahtev za upis zabeležbe o zabrani prometa bespravnim objektima na teritoriji prestonice.

Kako je saopšteno iz Uprave grada, on je rekao da Grad upisuje zabeležbu na 256.589 objekata koji su bespravni, dok će u slučaju da objekti nisu upisani u katastar, zabeležba biti upisivana na građevinsku parcelu.

- Uputili smo zahtev za upis zabeležbe zabrane otuđenja objekata koji se nalaze u postupku legalizacije. Zakon je obavezao sve lokalne samouprave da izvrše upis zabeležbe u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu zakona, a kako se to dogodilo početkom novembra, Grad Beograd je svoju obavezu izvršio četiri meseca ranije - izjavio je zamenik gradonačelnika i dodao

- Grad Beograd odlučan je da se proces legalizacije završi u narednih pet godina, kako je zakon propisao. Upis zabeležbi treba da bude motiv više vlasnicima bespravnih objekata da ih ozakone, a svi koji su gradili bespravne objekte do 2015. godine i koji se nalaze na satelitskom snimku, to mogu da urade veoma brzo, uz minimalne troškove.

On je još dodao da će na ovaj način pravna sigurnost svih građana biti dodatno ojačana jer će svako ko želi da kupi bilo koju nekretninu biti siguran u kakvom se statusu ona nalazi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.