KUCA MAŠA OSTAJE U SVOM KRAJU: Obezbediće joj novu kućicu, ali ni to nije sve (FOTO)
Društveno-odgovorna akcija Lidla, Foto: EPA / Koca Sulejmanović

LIDL ODUŠEVIO SRBIJU

KUCA MAŠA OSTAJE U SVOM KRAJU: Obezbediće joj novu kućicu, ali ni to nije sve (FOTO)

Odgovor komapnije Lidl na molbu građana, oduševio je mnoge!

Objavljeno:

Lidl groznica je zahvatila Srbiju i traje i dalje i to u 12 gradova naše zemlje. Iz ove kompanije najavili su širenje prodajne mreže, što uključuje i otvaranje Lidl - a na Adi, u Beogradu.

Ništa ne bi bilo sporno kod izgradnji ovog objekta, da nije ugrožena kuca po imenu Maša koja već 16 godina živi baš tu, na Čukarici i mestu gde se otvara novi Lidl supermarket.

Žena po imenu Violeta Pavićević, uputila je apel menadžemntu Lidla - a u kojem je napisala:

- Poštovani, uskoro se otvara Lidlov maloprodajni objekat na Adi, opstina Čukarica na kom već 16 godina živi Maša. Ona je divna, druželjubiva, pametna, sada već stara, slabo čuje i ovaj prostor je njen dom. Apelujemo na menadžment Lidla da u skladu sa društvenom odgovornošću svih nas, a posebno ovako velikih i uspešnih firmi, koje svojim postupcima treba da bude primer za profesionalni i ljudski koncept uspesnosti… Apelujemo da odvoji jedan kutak u svom prostoru i dozvoli Maši da i nadalje boravi u jedinom domu za koji zna. Mi koji volimo Mašu spremni smo da kupimo adekvatnu kućicu kako sadašnja ne bi kvarila izgled ovog prostora.

Ubrzo je stigla informacija da je Mašina kućica uklonjena, što je izazvalo razočarenje javnosti, koja je pomno pratila ovaj slučaj.

Ipak, danas društvenim mrežama kruži odogovor kompanije Lidl, koja je svojim postupkom oduševila građane Srbije. Naime, kako piše u mejlu koji je Violeta dobila od menadžmenta kompanije, Maša će ostati na mestu koje je već godinama njen dom!

- Upoznati smo sa činjenicom da je parcela na kojoj se otvara Lidl prodavnica na Adi dom šesnaestogodišnje Maše, koja je ispratila sve faze izgradnje naše prodavnice, i uklanjanje njenog dosadašnjeg skloništa nije odluka kompanije Lidl i njenih predstavnika. Kao društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svojim komšijama, Lidl će za Mašu pronaći mesto na parceli i obezbediti joj novu kućicu. Dodatno, kompanija će osobama koje već godinama brinu o Maši obezbediti i određenu količinu hrane, kako bi svakoga dana imala kvalitetan obrok - stoji u saopštenju.

Pogledajte fotografiju:

Građani su potez nemačke kompanije pohvalili i istakli da je ovaj čin veliko delo, ali i primer ostalim kompanijma.

BONUS VIDEO: Ministar Đorđević za Espreso otkrio kako se snalazi na društevnim mrežama, ali i sve o vatrenom navijanju za Crvenu Zvezdu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.