OD 1. JANUARA 2016. SVI AUTOBUSI U BG IMAĆE KLIMU, VIDEO NADZOR I WI FI: Prođoše dve i po godine od tada, a kako je danas? (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Nebojša Mandić

SINIŠA MALI I LAŽI VELIKE

OD 1. JANUARA 2016. SVI AUTOBUSI U BG IMAĆE KLIMU, VIDEO NADZOR I WI FI: Prođoše dve i po godine od tada, a kako je danas? (FOTO)

Obećava se šakom i kapom...

Objavljeno:

Dok je bio na čelu Beograda, Siniša Mali je davao velika obećanja. Sadašnji ministar finansija i doskorašnji gradonačelnik obećavao je šakom i kapom, a danas ćemo se pozabaviti gradskim prevozom.

GSP je noćna mora većine Beograđana, a poboljšanja koja je Mali najavljivao građanima u vezi javnog prevoza danas nakako da stignu.

Na današnji dan, 2015. godine Mali je izjavio: - Svi autobusi koje budemo uvodili u saobraćaj od prvog januara 2016. godine moraće da imaju klima uređaj, moraće da imaju brojače putnika, moraće da imaju wi-fi u sebi i moraće da imaju video nadzor.

Veoma precizirani rokovi, složićete se. Ipak, obećanje nije ispunjeno.

S koliko autobusa ste se vozila u kojima je radila klima, wifi ili video nadzor? Teško je odgovoriti na ovo pitanje, zar ne?

U praksi, Beograđani se u GSP suočavaju s temperaturama koje su više nego napolju, gužvama, autobusima koji samo što se ne raspadnu...

Građani se često žale na rad klima-uređaja u gradskom prevozu, a prema zvaničnim podacima, trećina vozila GSP "Beograd" uopšte nema klimu. Ljudi se leti kuvaju po autobusima, tramvajima i trolejbusima, a zimi smrzavaju.

GSP se nedavno odlučio za kupovinu rashladnih uređaja, ali za svoje kancelarije i objekte.

IMAGINARNI Wi Fi

Navodno, u avgustu 2015. počelo je uvođenje besplatnog Wi Fi interneta u GSP vozila. Međutim, čak ni na početku to nije funkcionisalo kako treba. Građani su se najpre bunili, zapitkivali zašto interneta u GSP nema, oni odgovarali da ima, ali da je preopterećen i tako prođoše tri godine. Danas su na Wi Fi zaboravili i čelnici gradske vlasti koji su se ovim projektom i korakom u digitalnu eru hvalili na sva usta.

Nalepnice su zalepljene u većini autobusa, ubačeni su ruteri, ali niko se nije setio da proveri da li internet radi.

Naravno, osim vrućina, "obitavanje" u gradskom prevozu obeležavaju i gužve i dugo čekanje. Neretko se pojedine linije čekaju po pola sata, pa i duže, a kad autobus dođe, nema garancija da će svi putnici stati u njega.

I tako, zemaljski dani teku, obećanja, posebno u predizbornoj kampanji lete, a mi se i dalje kuvamo...

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Nikola Jovanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.