Ledena balerina u Beogradu: Ko je misteriozna Ruskinja koja pleše na ledu?

deca je obožavaju

Ledena balerina u Beogradu: Ko je misteriozna Ruskinja koja pleše na ledu?

Zbog nje će klincima prvo stajanje na klizaljke ostati u sećanju kao najlepše iskustvo
Objavljeno: 11:53h

Ako ste ovih dana prolazili pokraj klizališta na Trgu Nikole Pašića, sigurno ste primetili simpatičnu plavušu s kikicama koja "leti" po ledu. Oko nje se najčešće okupi gomila mališani koja pokušava da od nje "skine" poneki štos na klizaljkama. Ako oslušnete šta im govori, čućete prizvuk slovenskih jezika. To je zato jer je ona Ruskinja.

Filip Plavčić
Otkud ona na klizalištu u srcu Beograda? Ime joj je Lana Marijanović i iz Moskve se preselila u Beograd zbog ljubavi. Potom se udala i ostala je u Beogradu.
Filip Plavčić
- Umetničkim klizanjem se bavim od pete godine, klizala sam u Rusiji i Americi. Ovde treniram u klubu "Helena Pajović" - kaže nasmejana Ruskinja koja klince uči kako da veštini klizanja.
Filip Plavčić
- Klizanje je težak i skup sport, moraš da treniraš svakodnevno, a nekad i dva puta dnevno. Fizička spremnost je najbitnija, a potrebno je da imaš jake noge - priča Marijanovićeva na prilično tečnom srpskom.
Filip Plavčić
Iako je odrastala u Rusiji, Lani se Beograd dopada. Kako kaže, najlepše u Srbiji je to što nije toliko hladno kao u Rusiji. Nakon kratkog razgovora, Lana nam je pokazala šta sve ume na ledu.
Filip Plavčić
Oduševljeno su je gledali i klinci, ali bogami i odrasli.
Filip Plavčić
Filip Plavčić
A ni mi nismo treptali dok smo je gledali. Ona je prava ledena balerina, a zbog nje će velikom broju klinaca prvi put na klizaljkama ostati u sećanju kao najlepše iskustvo. (S. Trajković / Foto: F. Plavčić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.